Apple Pay kan allerede nu virke i Danmark

Apple Pay er Apples nye mobilbetalings tjeneste, som kan bruges i over 220.000 forskellige butikker i USA. Man skal bare have en iPhone 6 eller iPhone 6 Plus, da der i de telefoner er indbygget en NFC chip, der kan kommunikere med NFC betalings terminaler. Apple siger at Apple Pay kun virker i USA indtil videre. Med det er rent faktisk muligt at få det til at virke i andre lande også.

Det der skal til er selvfølgeligt en iPhone 6 eller 6 Plus, samt et Amerikansk kreditkort. Men hvis man har begge dele, så er det i teorien muligt at benytte Apple Pay i hele verden, hvis bare den butik man vil betale i har en NFC kompatibel betalings terminal.

Her er hvordan du sætter det op:

Det første du skal gøre er at gå ind i Indstillinger -> Generelt -> Sprog & område -> Område -> Vælg USA.
Så har du indstillet din telefon til at tro at du er fra USA, og det skal gøres, da det er det der åbner op for at du kan tilføje kreditkort til Apple Pay i “Passbook”
applepay-omraade

Så skal du åbne appen “Passbook” hvis du ikke tidligere har tilføjet noget til Appen kommer denne skærm med det samme:
applepay-tilfoej

Hvis du allerede har tilføjet noget til Appen, så skal du lige trække ned i skærmen, og trykke på det + der kommer frem oppe i højre hjørne.

Nu trykker du på Indstil Apple Pay. Her bliver du bedt om at indtaste din adgangskode til Apple-id, den taster du ind, og så kommer disse to skærme frem:
applepay-kreditkort

På den første skærm trykker du bare på “Tilføj er nyt kredit- eller debitkort”
Så kommer du til næste skærm, hvor du i felterne 2, 3 og 4 indtaster dine kreditkort oplysninger. Eller du kan bruge kameraet til at scanne kortet med.

Da jeg ikke har et kreditkort fra USA, kan jeg ikke indtaste oplysninger der kan godkendes, når man indtaster et dansk Visa kort, får man denne besked:
applepay-fejl

Så indtil videre er det altså ikke muligt at oprette sig med et dansk Visa kort. Det skal være et kort fra en af de banker Apple har lavet et samarbejde med. Ifølge Apples webside er det indtil videre disse banker:
applepay-banker

I videoen herunder kan du se hvordan Apple Pay virker ude i den virkelige verden. Videoen er fra hvordan man betaler med Apple Pay i Walgreens

I videoen herunder kan du se at det kan lade sig gøre at bruge Apple Pay i andre lande end USA:

Hvornår Apple Pay kommer til Danmark for alvor er der ikke nogen der ved endnu. Men når man ved at det kan virke i Danmark, hvis bare man har et kreditkort fra en Amerikansk bank, så kan det forventes at der ikke ligger specielt meget arbejde bag at få det til Danmark, andet end at få lavet nogle aftaler med danske banker. Så det er nok mere et spørgsmål om hvor interesseret Apple er i at få Apple Pay udbredt til hele verden hurtigt, end det er besværet med at gøre det der holder dem tilbage.

NFC betalinger er ikke særligt udbredt i Danmark. Men Nets følger alligevel med udviklingen, og mange af deres betalings terminaler kan allerede fungere til kontaktløse betalinger. Her er et billede af de terminaler de har nu der kan modtage kontaktløse betalinger:
applepay-nets-terminaler

Man kan læse mere om terminalerne og hvordan det hele virker på Nets hjemmeside.

Se også

Nødinfo på din iPhone kan redde dit liv

Nødinfo på din iPhone kan være en af de mest vigtige indstillinger i hele iOS …

Leave a Reply