Home / iPad / Guide / Guide: Få en sang som ringetone på din iPhone brug din PC

Guide: Få en sang som ringetone på din iPhone brug din PC

Ringetoner er en af de nemmeste måder at gøre din iPhone helt speciel for dig. Hvis der er et stykke musik du virkeligt godt kan lide, hvorfor så ikke få din iPhone til at spille den sang hver gang nogen ringer til dig. Hvis en af dine venner er fan af en helt speciel type musik, hvorfor så ikke få din iPhone til at spille netop hans ynglings sang når han ringer til dig.

Problemet er at Apple ikke har lavet nogen simpel måde hvor du bare kan gå ind og vælge en af de sange du har i musikbiblioteket som ringetone. Man er nød til at lave lidt tricks for at kunne komme til at bruge en hvilken som helst sang som ringetone. Men det kan lade sig gøre.

Det du skal bruge er:

  • En PC
  • Nyeste version af iTunes
  • Et USB kabel til at forbinde din iPhone med computeren

Så simpelt er det, og det hele er gratis. Det eneste du måske skal betale for er at købe den sang du gerne vil lave til en ringetone til dit iTunes bibliotek. Hvis du ikke har den i forvejen, eller kan importere den fra en CD hvor du har den på.

Trin 1 – Indstil hvor lang din ringetone skal være

Åbn iTunes, og find frem til den sang du gerne vil have som ringetone. Hvis du vil have den til at starte på et bestemt sted i sangen skal du notere ned hvor mange sekunder inde i sangen du gerne vil have den til at starte.

iTunes vælg den sang du vil lave tin ringetone

Højreklik på sangen og vælg “Vis info”

Vis info

Tryk herefter på “Valg”, og indstil start og stop tidspunkt for den ringetone du vil lave af denne sang. Hvis du gerne vil have ringetonen starter hvor musiknummeret starter lader du der bare stå 0:00 i i start feltet, og så fx 0:30 i stop feltet. Så bliver ringetonen på 30 sekunder, og starter i starten af musiknummeret. Men hvis du godt vil have ringetonen til at være omkvædet i sangen, så skal du have fundet ud af hvor mange sekunder inde i sangen omkvædet starter, og taste det ind i start feltet. 1:30 betyder 1 minut og 30 sekunder inde i sangen. Husk at sætte flueben i de to små bokse ud for start og stop

Tryk på valg og indstil start og stop tidspunkt

Tryk på “OK”. Så er du tilbage hvor du startede. Og kan ikke rigtigt se der er sket nogen forskel. Men det er der. Hvis du sætter sangen til at spille nu, vil den kun spille det stykke du har valgt der skal spilles gennem “start/stop” indstillingerne. Test det eventuelt, og se om du har ramt rigtigt med indstillingen af start tiden. Man kan godt tilføje et : så start tidspunktet kommer til at hedde 1:30:50 hvis man gerne vil have den til at starte et halvt sekund senere end 1:30.

Trin 2 – Lav en AAC version af sangen der er den længde du har indstillet

Nu er det tid til at få lavet den fil der skal blive til ringetonen.

Marker sangen du har valgt skal blive til en ringetone, tryk på Filer -> Konverter -> Opret AAC version. Du finder Filer oppe i venstre hjørne af iTunes vinduet.

Tryk på filer - konverter- opret aac version

Nu skulle der gerne dukke to sange op, men hvor den ene er kortere end den anden. Jeg har i eksempler her valgt at tage de første 30 sekunder af sangen. Altså udfyldt start/stop indstillingen med 0:00 og 0:30. Så jeg har fået en sang der er 30 sekunder nu.

Nu har du to sange der hedder det samme-men den ene er længere end den anden

Trin 3 – Kopier sangen ud af iTunes

Nu skal sangen kopieres ud af iTunes. For at du kan ændre sangen fra et normalt musiknummer til en ringetone, skal sangen kopieret ud af iTunes. For eksempel, som jeg vil vise jer kan den kopieres til skrivebordet hvor man kan omdøbe den, så den bliver til en ringetone.

Tag fat i sangen med musen, ved at holde venstre museknap nede på sangen og trække sangen ud på skrivebordet.

Tag-fat-i-sangen-med-musen-og-træk-den-ud-på-skrivebordet

Når du slipper sangen på skrivebordet, bliver der lavet en kopi af den. Så nu kan du lige så godt slette den du har liggende i iTunes. Det gør du ved at højreklikke på sangen. Husk det skal være den korte sang du sletter. Vælg så “Slet fra biblioteket”, der kommer et par advarsler mere op, der trykker du bare “Slet sang” og “Flyt til papirkurv”

Nu har du sangen liggende på skrivebordet.

Sangen har et efternavn. Altså 3 bogstaver eller tal efter punktummet i filnavnet. Det er derfra man kender forkortelser som fx mp3. Denne fil hedder .m4r det kan du se ved at højreklikke på filen på skrivebordet og vælge “Egenskaber”

Højreklik og tryk på egenskaber

Måske har du det ligesom mig, og kan se at denne fil hedder .m4a efter filnavnet som er “07 Raised By Wolves 1”. Hvis du allerede kan se at der står m4a, så har du det nemt. Så ændrer du bare m4a til m4r, trykker ok og svarer ja til at ændre filtypen, og så kan du springe næste trin over. Hvis du ikke kan se at der står noget efter 07 Raised By Wolves 1 så følger du bare næste trin.

Trin 4 – Slå visning af filtypenavne til

For at denne guide skal virke til så mange Windows versioner som muligt forklarer jeg hvordan man slår filtypenavne til på en lidt besværlig måde. Men det virker på de fleste Windows versioner.

Det første du skal gøre er at finde ind til kontrolpanelet. Det nemmeste er at søge efter det. i Windows 10 kan du trykke på den lille loop der er nede i Proceslinien, og skrive kontrolpanel ind i feltet.

Åbn kontrolpaneletNår kontrolpanelet er åbent skal du trykke på “Udseende og personlige indstillinger” -> “Indstillinger for Stifinder”

Tryk herefter på “Vis” fanen. Og find frem til hvor der står Skjul filtypenavne for kendte filtyper her slår du fluebenet fra. Og trykker “OK”

Slå fluebener fra ved skjul filtypenavne for kendte filtyper

Nu skulle du gerne kunne se de 3 tal eller bogstaver der er efter filnavnet når du højreklikker på den sang du har liggende på skrivebordet, og vælger egenskaber.

Trin 5 – Ændr filtypen fra .m4a til .m4r

Dette trin er meget nemt. Du højreklikker på musikfilen du har liggende på skrivebordet og vælger egenskaber.

Højreklik og tryk på egenskaber

I feltet hvor der står “07 Raised By Wolves 1.m4a” ændrer du det til “07 Raised By Wolves 1.m4r” – altså ændrer det sidste a til et r. Så trykker du OK. Trykker Ja til om du vil ændre filtypenavnet.

Så har du faktisk lavet din første ringetone der kan virke på en iPhone eller iPad.

Så er det bare lige med at få den ringetone over på din iPhone.

Trin 6 – Få ringetonen ind i iTunes

For at få ringetonen tilbage i iTunes, så den kan synkroniseres over på din iPhone eller iPad skal du åbne iTunes op igen.

Tryk på “Filer” oppe i venstre hjørne og tryk på “Føj fil til bibliotek”

Tryk på filer - føj fil til bibliotek

I menuen der kommer frem finder du frem til ringetone filen som du har gemt på skrivebordet. I mit tilfælde skal jeg finde “07 Raised By Wolves 1.m4r”

Find frem til ringetone filen på skrivebordet

Tryk så på “Åbn”

Nu ser det ud til at der ikke er sket noget i iTunes overhovedet. Men bare rolig, det er det.

Hvis du trykker på Menuen oppe i venstre hjørne af iTunes hvor der står “Musik” så kommer der en liste frem hvor du skal vælge “Toner” så skulle du meget gerne have den sang liggende der som du har lavet om til en ringetone til din iPhone.

Så nu har du altså din ringetone inde i iTunes, og der er bare tilbage at få den ført over til din iPhone eller iPad.

Trin 7 – Overfør din nye ringetone til din iPhone eller iPad

For at overføre ringetonen fra iTunes til din iPhone skal du sætte telefonen til med det medfølgende USB-lightning kabel. Det er bedst at bruge det originale fra Apple, da nogle af de uoriginale man kan købe rundt omkring kun kan lade telefonen op, og ikke overføre data. Men prøv dig lidt frem med forskellige kabler hvis det ikke vil virke.

Nu trykker du på det lille mobiltelefon ikon der er kommet op ved siden af menuen hvor du før valgte toner.

Tryk på iPhone ikonet

Du kommer nu til en helt anderledes menu, hvor du kan se hvad du har på din iPhone. Man kan kun synkronisere sin iPhone eller iPad med iTunes på en enkelt computer, og jeg har min iPhone synkroniseret med min Mac, så derfor kan jeg ikke lave helt præcise billeder af hvad man skal trykke på herefter.

Men i iPhone menuen skal du ude til højre vælge “Toner”, det skal du fordi Apple har valgt at ringetoner hedder Toner på dansk 🙂 Når du har valgt Toner skal du slå “Synkroniser toner” til.

tryk på toner og slå derefter synkronisering af toner til

Herefter skulle Ringetonen vi tidligere har importeret til iTunes meget gerne komme frem så den kan vælges i menuen. Man kan vælge at synkronisere alle ringetoner, eller kun dem man har brug for.

Derefter trykker du på Synkroniser, og iTunes skulle gerne overføre ringetonen til din iPhone eller iPad.

Trin 8 – Vælg ringetonen på din iPhone eller iPad

Nu er det tid til at lukke iTunes ned, og finde din iPhone eller iPad frem. Menuerne er de samme om du bruger en iPhone eller iPad, så det skulle være til at finde ud af.

Gå ind i Indstillinger -> Lyde -> Ringetone

Vælg den nye ringetone i indstillingerne

Her vælger du så den nye ringetone der lige er blevet overført til din iPhone eller iPad. Og så skulle det meget gerne køre når din telefon ringer næste gang. Du har oppe i højre hjørne også mulighed for at hoppe direkte til Apples butik, hvor du også kan købe forskellige ringetoner… Men hvorfor gøre det når man nu selv kan lave dem helt gratis.

Bonus trin – Vælg individuelle ringetoner til dine kontakter

Vil du gerne have at din iPhone spiller titelmelodien fra Dødens skab når din kone ringer. Eller er du måske til noget helt andet. Så er det en sjov lille ting man kan lave på sin iPhone, at indstille specielle ringetoner alt efter hvem der ringer.

Gå ind i Kontakter

Vælg hvem du vil indstille en speciel ringetone til, tryk på den kontakt, og tryk derefter på Rediger oppe i højre hjørne.

Rediger dine kontakter for at vælge specielle ringetoner til dem

Efter at være kommer ind på skærmen hvor du kan redigere en kontakt trykker du på “Ringetone”

Så vælger du bare i menuen der kommer frem hvilken ringetone du gerne vil have din iPhone spiller når denne kontakt ringer til dig.

Så simpelt var det.

Lad os høre dine ideer til gode ringetone sange

Hvis du sidder og brænder inde med den perfekte sang man skal have lavet om til en ringetone, enten som en speciel ringetone til kæresten eller konen, eller som den perfekte ringetone bare at have sådan helt generelt. Så lad os endelig høre om den i kommentarerne herunder. Og hvis der er nogle at tingene der er bøvl med, så lad os også høre om det, vi er her jo for at hjælpe hinanden.

 

Tjek også

iOS 10 Guide: Sådan genstarter du din iPhone med en ødelagt hjem eller power knap

Hvis du har en iPhone eller iPad med en ødelagt hjem eller power knap, så …

4 kommentar

  1. Det virker ikke selvom jeg gør præcis hvad der står..

  2. Det går fint ind til Trin 7. “Tones” dukker ikke op i drop down listen hvor der står Music.

Skriv et svar