Guide: Få en sang som ringetone på din iPhone brug din PC

Ringetoner er en af de nemmeste måder at gøre din iPhone helt speciel for dig. Hvis der er et stykke musik du virkeligt godt kan lide, hvorfor så ikke få din iPhone til at spille den sang hver gang nogen ringer til dig. Hvis en af dine venner er fan af en helt speciel type musik, hvorfor så ikke få din iPhone til at spille netop hans ynglings sang når han ringer til dig.

Problemet er at Apple ikke har lavet nogen simpel måde hvor du bare kan gå ind og vælge en af de sange du har i musikbiblioteket som ringetone. Man er nød til at lave lidt tricks for at kunne komme til at bruge en hvilken som helst sang som ringetone. Men det kan lade sig gøre.

Det du skal bruge er:

 • En PC
 • Nyeste version af iTunes
 • Et USB kabel til at forbinde din iPhone med computeren

Så simpelt er det, og det hele er gratis. Det eneste du måske skal betale for er at købe den sang du gerne vil lave til en ringetone til dit iTunes bibliotek. Hvis du ikke har den i forvejen, eller kan importere den fra en CD hvor du har den på.

Trin 1 – Indstil hvor lang din ringetone skal være

Åbn iTunes, og find frem til den sang du gerne vil have som ringetone. Sangen skal ligge i dit iTunes bibliotek på computeren, du kan ikke lave ringetonen ud af en sang der kun ligger på din mobil. Hvis du vil have den til at starte på et bestemt sted i sangen skal du notere ned hvor mange sekunder inde i sangen du gerne vil have den til at starte.

iTunes vælg den sang du vil lave tin ringetone

Højreklik på sangen og vælg “Vis info”

Vis info

Tryk herefter på “Valg”, og indstil start og stop tidspunkt for den ringetone du vil lave af denne sang. Hvis du gerne vil have ringetonen starter hvor musiknummeret starter lader du der bare stå 0:00 i i start feltet, og så fx 0:30 i stop feltet. Så bliver ringetonen på 30 sekunder, og starter i starten af musiknummeret. Men hvis du godt vil have ringetonen til at være omkvædet i sangen, så skal du have fundet ud af hvor mange sekunder inde i sangen omkvædet starter, og taste det ind i start feltet. 1:30 betyder 1 minut og 30 sekunder inde i sangen. Husk at sætte flueben i de to små bokse ud for start og stop

Tryk på valg og indstil start og stop tidspunkt

Tryk på “OK”. Så er du tilbage hvor du startede. Og kan ikke rigtigt se der er sket nogen forskel. Men det er der. Hvis du sætter sangen til at spille nu, vil den kun spille det stykke du har valgt der skal spilles gennem “start/stop” indstillingerne. Test det eventuelt, og se om du har ramt rigtigt med indstillingen af start tiden. Man kan godt tilføje et : så start tidspunktet kommer til at hedde 1:30:50 hvis man gerne vil have den til at starte et halvt sekund senere end 1:30.

Trin 2 – Lav en AAC version af sangen der er den længde du har indstillet

Nu er det tid til at få lavet den fil der skal blive til ringetonen.

Marker sangen du har valgt skal blive til en ringetone, tryk på Filer -> Konverter -> Opret AAC version. Du finder Filer oppe i venstre hjørne af iTunes vinduet.

Tryk på filer - konverter- opret aac version

Nu skulle der gerne dukke to sange op, men hvor den ene er kortere end den anden. Jeg har i eksempler her valgt at tage de første 30 sekunder af sangen. Altså udfyldt start/stop indstillingen med 0:00 og 0:30. Så jeg har fået en sang der er 30 sekunder nu. Vær opmærksom på at en ringetone maksimalt må være 30 sekunder lang.

Nu har du to sange der hedder det samme-men den ene er længere end den anden

Trin 3 – Kopier sangen ud af iTunes

Nu skal sangen kopieres ud af iTunes. For at du kan ændre sangen fra et normalt musiknummer til en ringetone, skal sangen kopieret ud af iTunes. For eksempel, som jeg vil vise jer kan den kopieres til skrivebordet hvor man kan omdøbe den, så den bliver til en ringetone.

Tag fat i sangen med musen, ved at holde venstre museknap nede på sangen og trække sangen ud på skrivebordet.

Tag-fat-i-sangen-med-musen-og-træk-den-ud-på-skrivebordet

Når du slipper sangen på skrivebordet, bliver der lavet en kopi af den. Så nu kan du lige så godt slette den du har liggende i iTunes. Det gør du ved at højreklikke på sangen. Husk det skal være den korte sang du sletter. Vælg så “Slet fra biblioteket”, der kommer et par advarsler mere op, der trykker du bare “Slet sang” og “Flyt til papirkurv”

Nu har du sangen liggende på skrivebordet.

Sangen har et efternavn. Altså 3 bogstaver eller tal efter punktummet i filnavnet. Det er derfra man kender forkortelser som fx mp3. Denne fil hedder .m4r det kan du se ved at højreklikke på filen på skrivebordet og vælge “Egenskaber”

Højreklik og tryk på egenskaber

Måske har du det ligesom mig, og kan se at denne fil hedder .m4a efter filnavnet som er “07 Raised By Wolves 1”. Hvis du allerede kan se at der står m4a, så har du det nemt. Så ændrer du bare m4a til m4r, trykker ok og svarer ja til at ændre filtypen, og så kan du springe næste trin over. Hvis du ikke kan se at der står noget efter 07 Raised By Wolves 1 så følger du bare næste trin.

Trin 4 – Slå visning af filtypenavne til

For at denne guide skal virke til så mange Windows versioner som muligt forklarer jeg hvordan man slår filtypenavne til på en lidt besværlig måde. Men det virker på de fleste Windows versioner.

Det første du skal gøre er at finde ind til kontrolpanelet. Det nemmeste er at søge efter det. i Windows 10 kan du trykke på den lille loop der er nede i Proceslinien, og skrive kontrolpanel ind i feltet.

Åbn kontrolpaneletNår kontrolpanelet er åbent skal du trykke på “Udseende og personlige indstillinger” -> “Indstillinger for Stifinder”

Tryk herefter på “Vis” fanen. Og find frem til hvor der står Skjul filtypenavne for kendte filtyper her slår du fluebenet fra. Og trykker “OK”

Slå fluebener fra ved skjul filtypenavne for kendte filtyper

Nu skulle du gerne kunne se de 3 tal eller bogstaver der er efter filnavnet når du højreklikker på den sang du har liggende på skrivebordet, og vælger egenskaber.

Trin 5 – Ændr filtypen fra .m4a til .m4r

Dette trin er meget nemt. Du højreklikker på musikfilen du har liggende på skrivebordet og vælger egenskaber.

Højreklik og tryk på egenskaber

I feltet hvor der står “07 Raised By Wolves 1.m4a” ændrer du det til “07 Raised By Wolves 1.m4r” – altså ændrer det sidste a til et r. Så trykker du OK. Trykker Ja til om du vil ændre filtypenavnet.

Så har du faktisk lavet din første ringetone der kan virke på en iPhone eller iPad.

Så er det bare lige med at få den ringetone over på din iPhone.

 

Trin 7 – Overfør din nye ringetone til din iPhone eller iPad

For at overføre ringetonen fra der hvor den ligger på din PC til din iPhone skal du sætte telefonen til med det medfølgende USB-lightning kabel. Det er bedst at bruge det originale fra Apple, da nogle af de uoriginale man kan købe rundt omkring kun kan lade telefonen op, og ikke overføre data. Men prøv dig lidt frem med forskellige kabler hvis det ikke vil virke.

Nu trykker du på det lille mobiltelefon ikon der er kommet op ved siden af menuen hvor du før valgte toner.

Tryk på iPhone ikonet

Du kommer nu til en helt anderledes menu, hvor du kan se hvad du har på din iPhone. Man kan kun synkronisere sin iPhone eller iPad med iTunes på en enkelt computer, og jeg har min iPhone synkroniseret med min Mac, så derfor kan jeg ikke lave helt præcise billeder af hvad man skal trykke på herefter.

Men i menuen skal du finde et sted hvor der står “Administrer musik og videoer manuelt” og slå det til.

Tryk på “Anvend”

Nu skulle der gerne dukke en lille klokke op hvor der står “Toner” ud for i menuen i venstre side af iTunes.

Så finder du selve ringetone filen der hvor du har gemt dem (fx. på skrivebordet) og trækker den over i iTunes.

Trin 8 – Vælg ringetonen på din iPhone eller iPad

Nu er det tid til at lukke iTunes ned, og finde din iPhone eller iPad frem. Menuerne er de samme om du bruger en iPhone eller iPad, så det skulle være til at finde ud af.

Gå ind i Indstillinger -> Lyde -> Ringetone

Vælg den nye ringetone i indstillingerne

Her vælger du så den nye ringetone der lige er blevet overført til din iPhone eller iPad. Og så skulle det meget gerne køre når din telefon ringer næste gang. Du har oppe i højre hjørne også mulighed for at hoppe direkte til Apples butik, hvor du også kan købe forskellige ringetoner… Men hvorfor gøre det når man nu selv kan lave dem helt gratis.

Bonus trin – Vælg individuelle ringetoner til dine kontakter

Vil du gerne have at din iPhone spiller titelmelodien fra Dødens skab når din kone ringer. Eller er du måske til noget helt andet. Så er det en sjov lille ting man kan lave på sin iPhone, at indstille specielle ringetoner alt efter hvem der ringer.

Gå ind i Kontakter

Vælg hvem du vil indstille en speciel ringetone til, tryk på den kontakt, og tryk derefter på Rediger oppe i højre hjørne.

Rediger dine kontakter for at vælge specielle ringetoner til dem

Efter at være kommer ind på skærmen hvor du kan redigere en kontakt trykker du på “Ringetone”

Så vælger du bare i menuen der kommer frem hvilken ringetone du gerne vil have din iPhone spiller når denne kontakt ringer til dig.

Så simpelt var det.

Lad os høre dine ideer til gode ringetone sange

Hvis du sidder og brænder inde med den perfekte sang man skal have lavet om til en ringetone, enten som en speciel ringetone til kæresten eller konen, eller som den perfekte ringetone bare at have sådan helt generelt. Så lad os endelig høre om den i kommentarerne herunder. Og hvis der er nogle at tingene der er bøvl med, så lad os også høre om det, vi er her jo for at hjælpe hinanden.

 

Se også

Nødinfo på din iPhone kan redde dit liv

Nødinfo på din iPhone kan være en af de mest vigtige indstillinger i hele iOS …

18 kommentar

 1. Det virker ikke selvom jeg gør præcis hvad der står..

 2. Når jeg når til at skal lave filen om, og går ind i mit kontrol panel, så har jeg ikke indstillinger for stifinder

 3. Det går fint ind til Trin 7. “Tones” dukker ikke op i drop down listen hvor der står Music.

 4. Er det mig der er fuldstændig teknologi dum eller hvorfor kan jeg ikke få love at gøre nogle af tingene? Det virker som om sangen er låst for redigering og jeg kan på ingen måde få lov til at lave selv trin 1 for at ændre i sangens længde eller sådan en simpel ting som at klikke “start” og “slut” af.

  • MortenBallePetersen

   Det lyder meget mærkeligt. Jeg kan gøre det med alle sange i mit bibliotek. Endda også sange som jeg har købt gennem iTunes.
   Har du prøvet med en anden sang om det måske bare er lige præcist den ene sang du prøver med der ikke vil?

 5. Super idiotsikret guide
  Tak for hjælpen!

 6. Fin guide og nem at følge, men når jeg efter at have ændret navnet trækker filen over i Tone biblioeket via Itunes – så fremstår den nedtonet, og med en stiplet cirkel yderst til højre.
  Jeg kan ikke efterfølgende finde den på min telefon ?

 7. Hej, har formået at omdanne til m4r, men kan ikke trække den over i iTunes eller over på telefonen. Jeg sidder med en Mac og en iPhone 7. Har du nogen gode tips udover den detaljerede guide ovenfor?

 8. Jeg har lavet filens navn om til m4r fra mp3. Men det virker ikke. Jeg har en IPhone 8plus, og bruger en computer med Windows. Nogen gode Ider?

 9. Henrik Brogaard

  Det virker fint med Windows 10 PC og iPhone 6S, men man skal lige være opmærksom på et par ting: Sangen skal være på computeren, inden man går igang. Hvis den kun er på telefonen, når man åbner iTunes, virker det ikke. Og så må ringetonen ikke være længere end 30 sek, ellers kan den ikke importeres til telefonen.

  • MortenBallePetersen

   Mange tak for din kommentar. Jeg opdaterer lige guiden, så folk er opmærksomme på det.

 10. Har gjort som mester siger og skriver, men når jeg trækker den over i “Toner” på min iPhone via iTunes, bliver den ikke overført eller registreret under “Toner”

Leave a Reply