Apple vil gerne have at man bruger sin iPad og iPhone mere og mere til at skrive tekster på, lave regneark, samt forskellige præsentationer. Men hvad nu hvis man har brug for at skrive sine tekster aller andet ud på en printer, hvad gør man så? Hvis du nogensinde har stået med det problem, så er denne guide lige noget for dig.
Udskrivning via AirPrint kompatibel printer
Apple laver ikke selv printere, men fiermaer som Brother, Canon, Dell, Epson, HP, Konica Minolta, Kyocera, Lexmark, Samsung, og Zink laver en bred vifte af forskellige printere hvor AirPrint er indbygget i selve printeren. Du kan se en komplet liste over AirPrint kompatible printere på Apples AirPrint Support side. Ud over at din printer skal have indbygget AirPrint, så skal den også være forbundet til det samme Wi-Fi (trådløse) netværk som din iPhone eller iPad er forbundet til.
Når du har indstillet printeren, og sørget for at den er forbundet til samme netværk som din iPad eller iPhone, så er du faktisk allerede klar til at udskrive fra din iPad eller iPhone.
Der er lidt forskellige måder at skrive ud på i iOS, men den mest brugte er ved at bruge “Del” knappen. I eksemplet her i artiklen prøver vi at udskrive noget fra Safari (iOS web-browseren). Når du er inde på en hjemmeside, så kommer der en lille firkant med en pil ud af frem nederst på skærmen i midten, denne knap er “Del” knappen, her kan man vælge imellem forskellige ting man vil gøre med hjemmesiden. Den knap trykker man på, og så kommer der en menu med en del forskellige muligheder frem. Du kan fx vælge oprette et bogmærke med siden, eller oprette en “App agtig” genvej på hjemmeskærmen, så når du trykker på den kommer du direkte til siden. Men du kan også vælge at udskrive, hvis du ikke kan se den mulighed fra starten af skal du måske skubbe lidt til siden med den nederste af de to linier med muligheder.
Når du trykker på Udskriv kommer der en ny skærm frem hvor du skal vælge en printer og hvor mange kopier du vil have. Her vælger du den printer du har fået købt, som har indbygget AirPrint, og som er forbundet til det samme trådløse netværk som din iPhone eller iPad. Hvis printeren ikke dukker op lige med det samme, så giv den lige et minut, første gang man skriver ud kan der godt lige gå lidt inden iOS enheden og printeren er forbundet til hinanden. Når du har fået valgt printeren, og har valgt hvor mange kopier du skal bruge, så trykker du bare på “Udskriv” i bunden af skærmen.
Udskriv med AirPrint gennem din Mac
Hvis du ikke har en printer der understøtter AirPrint, så er du ikke helt fortabt alligevel. Det kan stadig lade sig gøre at komme til at skrive ud fra sin iPad eller iPhone, selvom man ikke har en AirPrint printer. Det kræver bare at du har noget software installeret på din Mac, samt selvfølgeligt at din Mac er tændt.
Der findes flere forskellige muligheder på området, men den vi her på siden har testet hedder HandyPrint, som er et smart lille program du skal installere på din Mac, og så sørger den for at sende dine dokumenter fra AirPrint videre til printeren.
HandyPrint er desværre ikke gratis, og vi har ikke kunnet finde nogen gratis alternativer der har fungeret ordentligt. Så hvis du vil have noget der bare spiller, så er du nød til at smide lidt penge efter det. Men det er ikke dyrt, lige nu koster det 5$ i en donation at få en licens kode. Det vil altså sige at for omkring 30 kr. kan du få din gamle printer til at blive en AirPrint printer. Du får endda mulighed for at teste om det rent faktisk også virker hjemme ved dig. Der er nemlig en test periode hvor programmet stadig virker selvom du ikke har købt en licens endnu.
Hvis du kunne tænke dig at prøve dette program, så kan du finde en guide til hvordan du installerer det og hvordan det virker på Netputing’s hjemmeside.