iOS 9 Tip: Brug Spotlight søgning til hurtig valuta omregning og som regnemaskine

En af de helt store forbedringer med iOS 9 er hvordan søge funktionen virker. Mange mennesker der har en iPhone ved faktisk ikke at man kan søge efter ting på den. Derfor har Apple med iOS 9 valgt at lave en skærm til venstre for hjemmeskærmen der er beregnet til hurtigt at vise de apps og kontakter man ofte benytter. Det er også på den skærm man kan søge efter forskellige ting man har liggende på sin iPhone.

Spotlight, som søgefunktionen kaldes er blevet meget bedre i forhold til iOS 8.4’s søge funktion. Spotlight kan nu søge i mange forskellige ting. Bla. mails, beskeder, kontakter, kalenderen, apps, noter, musik samt i ting der ligger inde i 3. parts apps. Så alt i alt er det en kæmpe forbedring på måden man søger efter ting på sin iPhone.

Kender du det med at du har 5-10 sider med apps, og du kan bare ikke finde den ene app du leder efter. I stedet for at sidde og lede efter den kan du enten swipe skærmen en gang til venstre for hjemmeskærmen og komme til søge siden, eller trække fingeren nedad over skærmen ca. fra midten og ned. Så kommer der en søge bjælke frem, her skriver du de første par bogstaver af navnet på den app du mangler, og Spotlight finder den til dig.

Men Spotlight har også fået en meget smart ny funktion. Man kan nemlig nu, fx. skrive 10$ i søge feltet, og Spotlight regner beløbet om til danske kroner. Man kan også bruge Spotlight som en hurtig regnemaskine. Hvis man hurtigt skal have slået nogle tal sammen kan man bare skrive selve regnestykket direkte ind i søgefeltet, og man får resultatet med det samme, uden at skulle åbne lommeregner appen.

Spotlight kan nu både regne normale regnestykker, samt vise dig hvor mange danske kroner en amerikansk dollar er værd.
Spotlight kan nu både regne normale regnestykker, samt vise dig hvor mange danske kroner en amerikansk dollar er værd.

Meget smart funktion ik? Har i fundet andre nye ting Spotlight kan gøre, så lad os endeligt høre om det i kommentar feltet herunder.

Se også

Nødinfo på din iPhone kan redde dit liv

Nødinfo på din iPhone kan være en af de mest vigtige indstillinger i hele iOS …

Leave a Reply