Her er nyhederne i iOS 10!

Er du er af dem der opdaterer din iPhone eller iPad lige så snart du kan, så har du måske allerede fået opdateret til iOS 10. Men her op iOStips.dk anbefaler vi altid at man lige venter et par dage med at opdatere, så Apple kan få rettet de værste fejl inden man opdaterer. Nu har iOS 10 efterhånden været tilgængelig til download i nogle dage, så lad os prøve at tage et kig på nogle af de nye ting Apple har fundet på i denne udgave. Man kan vist roligt allerede i starten af artiklen her sige at der kommer ikke til at være nogle vilde nye ting. De fleste opdateringer er lidt forbedringer på hvordan forskellige apps virker. Men lad os tage et kig på dem.

Widgets på søge skærmen

whatsnew_widgets

Widgets, som disse smarte app genveje kaldes kan bruges til at få et hurtigt indblik i dine forskellige apps. Fx. som ses på billedet herover kan man se den næste aftale i ens kalender. Efterhånden som flere og flere apps bliver opdateret kommer man sikkert til at se mange smarte måder at bruge disse widgets på. Man kan selv bestemme hvilke widgets man vil bruge på søge skærmen, som men finder ved at swipe til højre fra hjemmeskærmen.

Besked appen kan sende ting fra andre apps

whatsnew_messaging

Med iOS 10 kan forskellige apps arbejde sammen med Besked appen, og du kan derfor sende forskellige ting direkte fra en app og over i Beskeder appen, og sende det derfra til dine venner. Der er mange muligheder for dem der designer de forskellige apps her også. For apps kan nemlig dele både tekst, billeder, videoer, klistermærker(stickers) og endda også aktivt indhold, som fx et spil over beskeder.

En af de nye ting besked appen kan er at sende klistermærker til vennerne. Vi har allerede skrevet en lille guide om hvordan du kan installere forskellige klistermærke pakker på din iPhone eller iPad. Du kan finde den her: iOS 10 Guide: Sådan installerer og bruger du klistermærker i den Beskeder app

Siri kommer endnu mere på banen

whatsnew_siri

Apps kan nu også benytte sig af Siris smarte funktioner. Det er muligt for dem der designer de forskellige apps at få deres app til at reagere på stemme kommandoer. Det kan fx være at sende beskeder, foretage opkald eller starte en eller anden trænings aktivitet. Det er kun designerne af de forskellige apps der sætter grænsen her. (Og så måske også Apple lidt 🙂 )

Flere oplysninger i Notifikationer

whatsnew_notifications

Det er nu muligt at få flere oplysninger når en notifikation popper op. Som set på billedet herover kan man nu se endnu mere om an kalender begivenhed direkte i notifikationen, uden at skulle forlade den app man nu engang er i gang med at arbejde med. Man kan endda acceptere eller afvise begivenheden direkte fra notifikationen.

 

Se også

Nødinfo på din iPhone kan redde dit liv

Nødinfo på din iPhone kan være en af de mest vigtige indstillinger i hele iOS …

Leave a Reply