Top 6 iOS 8 funktioner du er nød til at kende til

Tim Cook siger at iOS 8 er “a giant release”, og det kan han godt have ret i. Lige fra måden din iOS enhed hånterer billeder, til måden du kan styre dine daglige sms beskeder og telefon opkald, så ser det ud til at iOS 8 kommer til at blive en stor forbedring.

En del af ændringerne er ret små, og det er nok ikke ting som at du kan se dine seneste og farvorit kontakter på multitasking skærmen og at du kan se hvilke sider du har åbne på din telefon, i safari på din Mac, der får dig helt op i det røde felt. Men der er en del andre opgraderinger der helt sikkert vil blive noget man kommer til at bruge i hverdagen.

Her kommer en top 10 over de ting du sikkert kommer til at benytte dig af.

Interactive Notificationer

Du sidder lige midt i et spil Angry Birds og så dukker der en notiskifktion op. Istedet for at være nød til at gå ud af angry birds, og måske misse chancen for at ramme den store grønne gris kan du i iOS 8 tage dig af notisfikationen uden af skulle ud af den app du er inde i, og det gælder både sms beskeder og mange andre ting.

Du behøver heller ikke engang at låse telefonen op med din kode eller Touch ID. Istedet kan du nemt og hurtigt acceptere eller afvise en kalender invitation, eller svare på en sms direkte fra låseskærmen.

Flere Spotlight søge resultater

Spotlight søgning bliver bedre. Det begynder at opføre sig mere ligesom SIri, og kan ud over det du allerede har på telefonen, som den jo allerede kan søge i, i iOS 7, også søge på seværdigheder, app store apps, iTunes sange, biograf præmierer og mange andre ting man lige hurtigt kan have brug for at søge efter.

Meddelelser, Gruppe meddelelser og Selv-destruerende beskeder

SMS beskeder er ikke længere noget du bare læser på din telefon med et SIM kort. Nej, hvis du modtager en SMS besked på din telefon, så kan du både se og svare på den på din iPad og også på din Mac når Apple lige får udgivet OS X Yosemite

Gruppe beskeder har også fået sig en god opdatering. Nu kan man tilføje og fjerne kontakter fra aktive gruppe beskeder, man kan dele placeringer fra “Kort”, se billeder og andre vedhæftninger der er delt i gruppe beskeden, og heldigvis kan man også slå en “Forstyr ikke” funktion til på specifikke gruppe beskeder, hvis dine venner går i en vild besked krig mens du sidder i et vigtigt møde.

En af de sjoveste opdateringer til beskeder er at du nu kan sende lyd, eller video beskeder, der er indstillet til at selv destruede efter et interval du selv vælger.

Smartere Siri

Siri laver lige en lille kopi op Google glass, og får sin egen version af det efterhånden godt kende “OK Glass”. Til Siri skal man sige “Hey, Siri”, og så er hun klar til at lytte til hvad man vil spørge om. Der er indbygget Shazam sang genkendelse, og Siri får også 22 nye sprog hun kan tage imod diktat på. Og ifølge 9to5mac.com så er dansk en af dem.

Deling i hjemmet

Hvis du nogensinde har skulle såtte en iPhone eller iPad op til dine børn, så ved du hvor meget bøvl man kan få ud af det hvis man beslutter sig for at dele en enkelt iTunes konto for ikke at skulle betale dobbelt for apps man gerne vil have på flere enheder.

Det er slut med det. For med Deling i hjemmet får man nu mulighed for at dele ens købte apps, musik osv. med op til seks familiemedlemmer. En anden god lille detalje er at man kan sætte det op, så man lige bliver spurgt til råds hvis ens barn er i gang med at købe smølfebær for hele din månedsløn 🙂

En lille ekstra ting er at AirDrop nu kommet til at virke imellem de forskellige enheder der kører iOS 8 og din Mac der kører Mac OS X Yosemite

Health app

Der kommer en helt ny indbygget app i din iPhone, den kommer til at hedde Health app (nok noget andet på dansk) men det bliver en app der kan snakke sammen med dit Apple Watch, som jo har indbygget pultmåler, og kan derfor måle hvor aktiv du er i løbet af dagen. Hvis du får dig en iPhone 6 eller 6 Plus vil der også i dem være indbygget et barometer, som telefonen så vil bruge til at måle hvor mange meter du bevæger dig op og ned i løbet af dagen i forhold til havets overflade, og du kan så se i Health app om aftenen hvor mange trappe trin det svarer til du har gået den dag.

Apple lover at de nok skal passe på ens sprsonlige data, og 3. parts programmer får kun lov til at få dagang til de oplysninger du selv vælger de skal have adgang til. Så der er stor potentiale i denne app, der kan samle alle dine aktiviteter for dagen, og det skulle endda også være muligt at indtaste hvad du har spist i løbet af dagen, så du kan se om du lige skal løbe et par gange rundt om huset inden du smider dig på sofaen.

Se også

Nødinfo på din iPhone kan redde dit liv

Nødinfo på din iPhone kan være en af de mest vigtige indstillinger i hele iOS …

Leave a Reply