Apple hæver priserne på Apps i Europa

apple-haever-appstore-priser

Apple har hævet priserne på alle apps og spil i App Stores der hører til i lande der er en del af EU. Det sker for at tage højde for kurs ændringer, justeringer i moms-rater, samt at med nye EU regler skal der fra 1. januar betales moms i det land en digital vare leveres, og Apple kan ikke bare placere en europæisk afdeling i fx Luxenborg og så slippe med en billigere moms som de indtil 1. januar har kunnet.

Priserne bliver også sat op i Norge og Rusland, mens islændingene ser ud til at spare en lille smule med de nye priser.

Prisen på de billigste apps og spil, som indtil videre har været 7 kr. ($1.11) i Danmark, er nu steget til 8 kr. ($1.27). I Storbritanien er prisen sat op fra £0.69 (6,58 kr) til £0.79 (7,54 kr). I det meste af EU er priserne blevet hævet fra €0.89 (6,62 kr) til €0.99 (7,36 kr), på nær i Tjekkiet, hvor prisen er steget til €1.14 (8,48 kr) som det eneste land hvor prisen er røget op over €1. Priserne er også steget i Canada, her er det fra den tidligere pris på $0.99 (5,27 kr) til $1.19 (6,34 kr), som gør at Canada nu er oppe på samme pris som de betaler i den amerikanske AppStore.

Når man ser på de amerikanske og canadiske priser så ser de ud til at være noget billigere end de europæiske priser, men det skyldes blandt andet at priserne i USA ikke altid inkluderer forskellige former for skat der bliver lagt ovenpå køb i de forskellige stater.

Men hvis man sammenligner Danmark med de andre europæiske lande, så må man jo nok sige at vi betaler en rimelig høj pris for apps i forhold til de andre lande, faktisk ser det ud til at det kun er priserne i Tjekkiet der overgår dem i Danmark.

Det ser ud til at der i den danske App Store også er nogle enkelte apps og spil der koster 9 koner i steder for de 8 som de fleste koster. Hvis nogen af jer ved hvorfor dette sker så er i meget velkomne til at fortælle det i kommentarene til artiklen her.

Prisstigningen er ikke den eneste ændring Apple har lavet til de europæiske app stores, de har også tilføjet en 14 dages “få pengene tilbage politik” for at kunne leve op til EU’s fortrydelsesret regler.

Denne nye tilføjelse til de europæiske app stores er måske ikke helt gennemtænkt endnu, for som det fungerer i praksis lige nu, så kan man købe en app eller et spil, og så fortryde købet og få pengene tilbage, men det spil eller den app man har købt bliver stadig ved med at fungere på din iOS enhed. Så der er nok lige noget Apple skal se om de kan finde en løsning på.

Den nye mulighed for at fortryde sine køb er en virkelig god funktion at have, for der er mange forskellige apps derude der koster penge, og ikke rigtigt lever op til det man havde forventet når man først skal til at benytte dem. Så med denne nye “service” fra Apple har man altså mulighed for at få pengene tilbage hvis man ikke er tilfreds med det man har fået købt.

Apple har så sent som i går annonceret at i sidste uge blev der sat en ny rekord for app køb på verdensplan. Kunderne købte apps og in-app køb for næsten en halv milliard dollars i sidste uge, hvilket må siges at være en rimelig god omsætning, og med de nye forhøjede priser er der god mulighed for at Apple igen snart kan sætte endnu en omsætnings rekord.

Se også

Nødinfo på din iPhone kan redde dit liv

Nødinfo på din iPhone kan være en af de mest vigtige indstillinger i hele iOS …

Leave a Reply