Her er ændringerne iOS 9 Beta 3 lover os!

I onsdags offentliggjorde Apple deres 3. beta udgave af iOS 9. Denne udgave er den største opdatering af iOS 9 indtil videre. Den indeholder den nye Musik app der gør det muligt at få adgang til Apple Music, Nyheds appen som blev præsenteret til WWDS, et nyt sikkerheds system der giver ekstra sikkerhed og mange andre små ændringer samt de normale små rettelser af problemer.

Ifølge kilder der har installeret den nye beta på deres iPhone virker den nye beta udgave af iOS 9 både hurtigere, pænere og generelt mere klar til offentligheden. Hvis du kunne tænke dig at se nogle af de ændringer det ser ud til at vi kan forvente i den endelige version af iOS 9, så har vi samlet en liste med de store ændringer der indtil videre er at finde i beta udgaverne.

Nyheds app

Onsdagens 3. beta udgave af iOS 9 er den første beta der indeholder Apples nye Nyheds app, som blev introduceret til WWDC. Nyheds appen giver brugeren en mulighed for at se de nyheder han eller hun interesserer sig for. Indtil videre ser det ud til at nyheds appen kun fungerer for amerikanske brugere. Men det kan de jo stadig nå at ændre på inden den endeligt udgave af iOS 9 er klar.

Billedet er lånt hos macrumors.com
Billedet er lånt hos macrumors.com

To trins autentificering

iOS 9 og OS X 10.11 El Capitan til Mac kommer med et nyt to trins autentificering system, som skulle være nemmere at finde ud af end det nuværende. Det ser ud til at komme til at virke sådan at hvis du først har en enhed der er godkendt på et bestemt Apple ID, så skal du bruge den enhed til at godkende når nye enheder prøver at logge ind på samme Apple ID. En ekstra sikkerhed der gør det noget sværere for hackere eller andre smarte typer at misbruge din Apple ID konto.

Billede lånt hos macrumors.com
Billede lånt hos macrumors.com

Større apps mapper på iPad

Apps mapper på iPad bliver større, så man nu kan se 4×4 apps på en side. Indtil nu har man kun kunnet se 3×3 på en side, så det giver altså et bedre overblik over mapperne når man nu alligevel har den større skærm. Med denne ændring kommer man til at kunne se 7 flere apps per side i mapperne.

Billede lånt hos macrumors.com
Billede lånt hos macrumors.com

Flere album mapper i Fotos appen

Der kommer nye mapper i Fotos appen. En til “selfies” og en til “Skærmbilleder”. Det fungere sådan at selfies mappen automatisk får tilføjet alle de billeder der bliver taget med kameraet på forsiden af telefonen, altså dem der er taget med selfies kameraet kan man sige. Skærmbilleder mappen får automatisk tilføjet de billeder du har taget af skærmen ved at holde Tænd/Sluk knappen og Hjemmeknappen nede på samme tid.

Billede lånt hos macrumors.com
Billede lånt hos macrumors.com

Musik appen

Musik appen i iOS 9 beta 3 er blevet opdaterer til samme som er at finde i iOS 8.4. Det giver beta testere mulighed for adgang til Apple Music (Apples nye musik streaming tjeneste), Beats 1 radio og Apple Music Connect.
Der kommer også en ny indstilling under Indstillinger -> Musik, hvor man kan vælge at streame musik i højeste kvalitet, også selvom man benytter sig af mobilnetværket.

Billede lånt hos macrumors.com
Billede lånt hos macrumors.com

Forbedrede søgemuligheder

Når man trækker fingeren oppefra og ned over skærmen for at få søge menuen frem, får man nu også Siri App foreslag på sin søgning.

Billede lånt hos macrumors.com
Billede lånt hos macrumors.com

Begrænsninger

Under Indstillinger -> Generelt -> Begrænsninger er der kommet et nyt logo til “Siri & diktering”. Der er også kommet en ny indstilling hvor man kan slå nyheds appen til eller fra. Indstillingen hvor man kan slå Apple Music Connect til eller fra er blevet fjernet. Den indstilling har ellers været brugt til at få en Playliste tab i Musik appen i stedet for den nye Connect tab.

Det er de store ting der er blevet ændret i 3. beta udgave af iOS 9. Hvad kunne du godt tænke dig Apple lige nåede at snige med i iOS 9. Lad os høre hvad der mangler i kommentarerne herunder.

Se også

Nødinfo på din iPhone kan redde dit liv

Nødinfo på din iPhone kan være en af de mest vigtige indstillinger i hele iOS …

Leave a Reply