Hvor udbredt er NFC, standarden bag Apple Pay, i Danmark?

Sammen med iOS 8.1 lancherede Apple, Apple Pay. Indtil videre virker det kun i USA, eller i hvert fald med kreditkort udstedt af amerikanske banker. Vi har tidligere skrevet om at Apple Pay i teorien allerede nu ville kunne bruges i Danmark hvis man har et amerikansk kreditkort. Men hvor udbredt er teknologien egentligt i Danmark?

Ifølge denne artikel fra DR Nyheder er teknologien faktisk ret så udbredt allerede i Danmark.

Chris Lund-Hansen, administrerende direktør for Point i Danmark siger i artiklen, som er fra før det kom frem at Apple Pay ville benytte sig af NFC standarten, at “Apples indtræden på markedet kan være med til at give NFC sit endelige gennembrud.” Point er sammen med Nets altdominerende på betalings terminal markedet i Danmark. Begge firmaer har i et stykke tid nu satset på NFC standarden, og det ser ud til at det har været en rigtig satsning.

Kristian Thure Sørensen, Senior Manager hos Nets siger at: “Hvis Apple kommer med, er det et entydigt signal om, at NFC er den rigtige teknologi, og det vil give NFC den endegyldige blåstempling.”

Så nu hvor Apple Pay er kommet til USA, og benytter sig af NFC standarden, kan vi altså roligt regne med at Nets og Point fremover helt sikkert vil satse på at få så mange terminaler som muligt til at benytte sig af den nye standart. Men hvordan ser det ud med understøttelsen af NFC allerede nu?

Artiklen fra DR Nyheder kommer også ind på at i forbindelse med en opdatering af sikkerheden i betalingsterminalerne i Danmark er en lang række af landets terminaler blevet udskiftet. Og alle nye terminaler fra de to altdominerende firmaer, er bygget til at kunne tage NFC-betalinger.

Det bliver vurderet at mellem en tredjedel og halvdelen af alle betalingsterminaler i Danmark allerede nu er klar til at modtage betalinger via NFC. Og Kristian Thure Sørensen fortæller, at alle Nets’ nye terminaler, der ikke allerede accepterer NFC-betalinger, kan komme til det ved hjælp af en simpel softwareopdatering. Så det vil altså sige at al hardware bag Apple Pay allerede nu er klar i Danmark.

NFC betalinger findes allerede i Danmark.

Både på Roskilde, Skive og Skanderborg festival har de allerede forsøgt sig med NFC betalinger via et armbånd man kan sætte penge ind på, og på den måde ikke behøver at rende rundt med sin pung mens man er på festival og køber øl og hører musik. På Skanderborg festival (også kaldet Smukfest) var der 300 handlende der kunne modtage NFC betalinger med Panasonic’s NFC Toughpad tablets. Der har været lidt blandede oplevelser med det, hvor det ikke altid har virket helt efter hensigten, både med hensyn til sikkerheden og kvaliteten i de chips der er blevet udleveret. Men det viser i hvert fald at det allerede nu kan lade sig gøre. Og man må jo gå ud fra at både sikkerheden, og de NFC chips der sidder i iPhone 6, iPhone 6 Plus, og senere Apple Watch kommer til at være af en noget bedre kvalitet end dem man ville bruge i et festival armbånd.

Danske Bank har også udstedt 30.000 Mastercard Direct-kort, som kan bruges til at lave kontaktløse betalinger med. Og det forlyder også at flere andre danske banker er på vej med kort med NFC chips i. De nye typer betalingskort med indbygget NFC chip gør det muligt at betale op til 200 kr uden at skulle bruge PIN kode, hvilket jo gør det meget effektivt hvis man skal foretage små indkøb, som fx en kop kaffe eller et par fadøl. Det er allerede nu muligt at betale med denne type kort på Joe & The Juice på Gl. Mønt, og iflg. Danske Banks facebook side er der flere butikker på vel.

Så her i Danmark er vi altså klar til Apple Pay. Det eneste vi mangler er bare at Apple tager sig sammen og får lavet en aftale med de danske banker om at understøtte de betalingskort de danske banker udsteder.

Se også

Nødinfo på din iPhone kan redde dit liv

Nødinfo på din iPhone kan være en af de mest vigtige indstillinger i hele iOS …

Leave a Reply