Hvornår kommer iOS 12?

Svaret på det spørgsmål vil vi få den 12. september 2018. Men det plejer tit at være meget kort efter sådan et event at den nye udgave af iOS kommer. Så vi kan nok forvente at iOS 12 kommer omkring en uge til to efter den 12. september 2018.

Hvad er så nyt? Hvad skal jeg glæde mig til ved iOS 12?

  • Mulighed for at oprette en Memoji
  • Mulighed for at samle notifikationer i grupper
  • Bedre overall fart og performance på din iPhone eller iPad.
  • En ny app kaldet ScreenTime
  • Nye funktioner til “forstyr ikke”
  • Og meget meget mere

Hvad er en Memoji?

Memoji er Apples nye påfund og bliver også kaldt Animoji. Du kender det nok lidt fra Snapchat, hvor du længe har kunnet lave et slags emoji person der ligner dig. Det her er så bare apples nye og smartere bitmoji. Her får du mulighed for at lave en animeret udgave af dit ansigt, som så kan bruges både i Beskeder og FaceTime opkald. Man kan lave alle de alter egoer man har lyst til, så man har en Memoji der passer til alle ens humørsvingninger.

Hvad er ScreenTime?

Nogle gange er de apps vi har på vores iPhone eller iPad så spændende og fængslende at vi helt glemmer hvad klokken er. Det er selvfølgeligt meget godt at udviklerne laver gode apps og spil, men på den anden side så er det jo også en skam at spilde al sin tid på at sidde med hovedet nede i mobilen. Det syntes Apple faktisk også, så de har lavet ScreenTime appen. Det er en app der holder øje med hvor meget tid du bruger på hver enkelt app. Den kan endda sende dig notifikationer når du har nået en indstillet grænse. Det er helt sikkert en app der gør det lettere for forældre at styre hvor meget tid deres børn bruger med deres iPad eller iPhone. Måske det også er en god ide at prøve at indstille nogle grænser selvom man er voksen 🙂

Hvad kommer der til at være af nyt med forstyr ikke funktionen

Forstyr ikke, eller månen som vi ofte kalder det får lidt nye funktioner. Nogle gange har man bare ikke lyst til at blive forstyrret, så derfor sætter man sin iPhone på “månen”. Men glemmer man så at slå den tilbage igen når det er okay at folk kan ringe til dem igen. Det er der i hvert fald mange der gør, så det har Apple selvfølgeligt lavet en løsning til. Med iOS 12 bliver der mulighed for at man kan bestemme at telefonen kun skal være på månen i en time, eller at den skal være det indtil man forlader et bestemt sted. Det er helt klart en funktion jeg ser frem til, da det vil gøre det noget nemmere at få fat på folk der ofte bruger “forstyr ikke” funktionen.

billede lånt fra iphonehacks.com

Hvornår skal jeg så opdatere til iOS 12

Som vi altid anbefaler, så lad være med at opdatere med det samme du ser der er mulighed for det. Selvom Apples beta test af deres nye iOS versioner er blevet meget bedre end i starten, så er der stadig en lille fare for at der kan gå noget galt som de ikke har forudset når de ruller det ud til alle ejere af iPhones. Så vent et par dage, så er det værste pres også forsvundet fra Apples download servere, og det hele vil glide meget nemmere.

Har du forslag til hvilke ændringer Apple kunne lave i iOS 13 eller måske allerede i iOS 12.1, så lad os høre om det i en kommentar til indlægget her.

Her er Apples komplette liste med alle nyhederne i iOS 12

Ydeevne

Hurtigere og med bedre respons

De ting, du gør hver dag, går hurtigere end nogen­sinde – på tværs af endnu flere enheder. iOS har fået en række gennemgribende ændringer, der giver forbedret ydeevne på enheder helt tilbage til iPhone 5s og iPad Air.

Mere flydende animationer

Animationer er endnu mere flydende på tværs af hele systemet. Så når du f.eks. åbner Kontrolcenter, swiper ved multitasking eller scroller i apps, sker det hele mere jævnt og med bedre respons.

Op til 40 % hurtigere start af apps*

Apps starter hurtigere ved almindelig brug. Og når du sætter iOS på arbejde med multitasking mellem en masse forskellige apps, starter de op til to gange hurtigere.*

Op til 50 % hurtigere skærmtastatur*

Tastaturet kommer hurtigere til syne, og det reagerer bedre og hurtigere, når du skriver på det.

Op til 70 % hurtigere swipe til Kamera*

Når du åbner kameraet ved at swipe op på låse­skærmen, sker det endnu hurtigere, så du aldrig går glip af et vigtigt øjeblik.

Del-muligheder vises op til to gange hurtigere ved belastning*

Del-siden vises hurtigere end nogensinde, især hvis du har en masse delingsudvidelser installeret.

FaceTime

Group FaceTime

Lav et FaceTime-opkald med op til 32 deltagere på samme tid.

FaceTime-lyd og -video

Indgående Group FaceTime-opkald med video eller lyd kan besvares på iPhone, iPad og Mac – og du kan deltage med lyd fra Apple Watch.

Hop ind når som helst

I Group FaceTime kan du hoppe ind i samtalen eller tilføje andre når som helst.

Focus View i Group FaceTime

Når I er i gang med en Group FaceTime, bliver den person, der taler, automatisk vist forrest og midt på skærmen. Men du kan også bruge Focus View ved at dobbelttrykke på den person, du gerne vil se.

Lydløse notifikationer

Group FaceTime bruger en lydløs notifikation, som deltagerne kan trykke på for at komme med i samtalen.

Integration med Beskeder

Du kan starte Group FaceTime direkte fra en gruppesamtale i Beskeder. Se og deltag i igang­værende opkald fra samtale­listen eller via selve samtalen.

Animoji

Brug FaceTime med venner og familie, mens du er forklædt som den Animoji eller Memoji, du bedst kan lide.

Filtre

Få et helt nyt look ved hjælp af indbyggede filtre, f.eks. klassisk sort-hvid, tegneserie og akvarel.

Teksteffekter

Tilføj teksteffekter som talebobler og emoji til dine billeder og videoer.

Figurer

Pift dine billeder og videoer op med figurer som stjerner, hjerter og pile.

Klistermærker til iMessage

Download klistermærke­samlinger til iMessage i App Store, så du kan pynte dine billeder og videoer. Klister­mærkerne registrerer, når du bevæger ansigtet, og følger dine bevægelser.

Privat end-to-end-kryptering

FaceTime bruger end-to-end-kryptering af alle opkald, både en-til-en-samtaler og gruppeopkald, så dine samtaler altid er private og kun kan ses af deltagerne.

Beskeder

Memoji

Lav en helt ny slags Animoji, der passer til din personlighed og dit humør.

Memoji Maker

Et nyt værktøj med næsten utallige tilpasningsmulig­heder, du kan bruge til at lave din Memoji.

Nye Animoji

Prøv de fire nye Animoji: tyranno­saurus, spøgelse, koala og tiger.

Registrering af tunge og blink

Forbedret ansigts­registrering opfanger nu også, hvis du rækker tunge eller blinker.

Længere Animoji

Nu kan du optage klip på op til 30 sekunder.

Kameraeffekter

Brug kameraet i Beskeder til at tage billeder, og gør dem endnu flottere på nye måder ved hjælp af indbyg­gede effekter og klister­mærker fra tredjeparter.

Filtre

Få et helt nyt look ved hjælp af indbyggede filtre, f.eks. klassisk sort-hvid, tegneserie og akvarel.

Teksteffekter

Tilføj teksteffekter som talebobler og emoji til dine billeder og videoer.

Figurer

Pift dine billeder og videoer op med figurer som stjerner, hjerter og pile.

Klistermærker til iMessage

Download klistermærke­samlinger til iMessage i App Store, så du kan pynte dine billeder og videoer i Beskeder. Klistermærkerne registrerer, når du bevæger ansigtet, og følger dine bevægelser.

iMessage-app og billeder

Få forslag til billeder, ud fra hvem du skriver sammen med, hvad I skriver om, og hvor I har taget billeder sammen.

Redesignet App Strip

App Strip har fået nyt de­sign, så den fylder mindre, mens du skriver. Så kan du se mere af dit ind­hold og altid nemt finde dine foretrukne iMessage-apps.

Skærmtid

Skærmtid

Nye værktøjer giver dig et overblik over, hvor meget tid du bruger i apps og på websites, så du kan vælge, om der evt. skal ændres på noget.

Aktivitetsrapporter

Få ugentlige rapporter, eller kig på dagsoversigten når som helst for at se oplysninger om brug af apps, notifikationer, og hvor tit du har haft din enhed i hånden.

Til børn

Brug familiens Apple-id’er til at indstille Skærmtid for dine børn, så du kan se, hvor meget tid de bruger i apps og på websites. De kan bede om at få mere tid. Og du kan vælge at give tilladelse eller ej.

Begrænsninger for apps

Indstil den mængde tid, du og dine børn kan bruge hver dag i bestemte apps og på bestemte websites.

Skærmfri tid

Indstil et bestemt tidspunkt, f.eks. ved sengetid, hvor apps og notifikationer bliver blokeret. Du kan vælge, hvilke apps der skal være adgang til, og hvilke der skal blokeres.

Altid tilladt

Opret undtagelser for apps, som dine børn gerne må have adgang til i det skærmfri tidsrum, f.eks. Beskeder eller undervisningsapps.

Notifikationer

Grupperede notifikationer

Beskedtråde og notifika­tioner bliver grupperet, så du hurtigt kan spotte det vigtigste med et enkelt blik på din iPhone eller iPad.

Instant Tuning

Du kan styre dine notifikations­indstillinger, i samme øjeblik du modtager en besked, uden at forlade det, du i gang med.

Vis uden lyd

Med Instant Tuning kan du vælge, at notifikationer som standard skal leveres lydløst til dit Meddelelses­center, så du ikke bliver afbrudt af beskeder.

Siri-forslag til notifikationer

Få forslag baseret på, hvordan du reagerer på og bruger dine notifikationer, f.eks. hvilke app-notifika­tioner der skal vises meget tydeligt, og hvilke der kan sen­des til Meddelelsescenter.

Kritiske advarsler

En ny type valgfri notifikation med vigtige oplysninger, f.eks. besked fra læge eller sundheds­personale, som du vil modtage, selvom du har aktiveret Forstyr ikke.

Forstyr ikke

Forstyr ikke efter sengetid

Dæmp skærmens lysstyrke, og gør dine natlige notifikationer lydløse, indtil du låser din iPhone op næste morgen.

Nye indstillinger af Forstyr ikke

Forstyr ikke kan indstilles, så den automatisk slås fra om en time, ved sengetid, når du forlader en bestemt adresse, eller når et møde i din kalender slutter.

Augmented reality

Vedvarende AR-oplevelser med flere brugere

AR-oplevelser kan nu deles over længere tid og fikseres til bestemte steder i den virkelige verden. Så kan du f.eks. skabe et stykke AR-kunst, som andre kan se på det samme sted senere.

Genkendelse af 3D-objekter

ARKit 2 genkender objekter og registrerer, hvordan din enhed vender i forhold til dem, og kan så bruge disse data til at sætte AR-oplevelser i gang.

Ansigtsregistrering

Nu kan ansigtsregistrering se, hvor du kigger hen, og opfange, om du rækker tunge eller blinker.

Afspejling af situationer

AR er nu endnu mere realistisk, idet du kan lade virtuelle objekter afspejle den situation fra den virkelige verden, du indfanger med dit kamera.

USDZ-filformat

Et nyt format, der gør det nemmere for 3D-animatorer at udvikle detal­jeret indhold og animationer optimeret til mobile enheder.

Brug Vis med AR

Se AR-oplevelser i de apps, du bruger hver dag, bl.a. Arkiver, Mail, Beskeder og Safari.

Appen Measure

Brug kameraet i din iPhone eller iPad til at se automatiske målinger af flade, rektangulære flader, og måle, hvor langt et objekt er, ved at tegne linjer hen over skærmen.

Fotos

Til dig-fanen

Ét samlet sted, hvor du finder alle dine Minder, aktiviteter for Fælles album og de bedste øjeblikke i dit bibliotek. De nye funktioner Udvalgte fotos og Effekt­forslag bruger intelligent teknologi til at vise dig dine bedste billeder og foreslå effekter, der kan gøre dem endnu bedre.

Deleforslag

Fotos opfanger, når du har deltaget i noget særligt, f.eks. en rejse eller en begivenhed, og foreslår, at du deler dine billeder med de personer, der er på dem. Og hvis en person deler nogle af sine billeder med dig, vil din enhed søge efter billeder i dit bibliotek fra den samme begivenhed – og foreslå, at du også deler dine billeder.

Intelligente søgeforslag

Intelligente forslag hjælper dig med at finde billeder, inden du har skrevet hele din søgetekst, ved at foreslå begivenheder, personer, steder og relevante datoer.

Søgning ud fra steder

Søg efter billeder ud fra de steder eller forretninger, hvor du befandt dig, da du tog dem, uanset om det er en generel kategori som “japansk restaurant” eller et bestemt sted som “Jacques Torres Chocolate”.

Søgning ud fra begivenheder

Søg efter billeder fra begivenheder, du har deltaget i, f.eks. Aspen Ideas Festival.

Søgning med flere nøgleord

Nu kan du kombinere flere nøgleord i dine søgninger, f.eks. “kajak” og “ferie”, for at få endnu bedre resultater.

Forbedret import

Det er nemmere end nogensinde før at importere billeder og videoer fra dit professionelle kamera på farten.

Understøttelse af RAW-billeder

Importér og hold styr på RAW-billeder på din iPhone og iPad, og redigér dem på din iPad Pro.

Redesignet Album-fane

Find eksisterende og delte album på hurtigere og mere effektive måder.

Kamera

Forbedret Portrætlys

Billeder taget med portræt­funktionen har aldrig været bedre. Nu danner Kamera en maske, når det registre­rer en person, så det er smart nok til at adskille personen fra resten af scenen.

API til portrætsegmentering

Med en ny API til tredje­partsudviklere er det muligt at separere lagene i et billede, f.eks. ved at adskille baggrund og forgrund.

Forbedret QR-kodelæser

Kamera fremhæver nu QR-koder i billedet, så det er nemmere at scanne dem.

Siri

Siri-forslag

En hurtigere måde til at klare alle de ting, du gør tit. Efterhånden som Siri lærer dine vaner at kende, får du forslag til genveje til lige netop det, du har brug for, på det rigtige tids­punkt. De vises på låseskærmen eller ved søgning.

Føj til Siri

Tilføj genveje til Siri, så de kan ud­føres ved hjælp af din stemme på din iPhone, iPad eller dit Apple Watch.

Ny Shortcuts-app

Lav eller tilpas dine egne genveje, så du kan klare flere trin på én gang. Start med eksempler fra galleriet, og tilpas dem så med trin fra dine forskellige apps.

API til Shortcuts

Appudviklere kan arbejde med Siri for at lave genveje via en ny SiriKit API.

Oversættelse

Oversæt vendinger til mange flere sprog med understøttelse af mere end 40 sprogpar.

Billedsøgning i Minder

Brug Siri til hurtigt at finde billeder og minder baseret på personer, steder, begivenheder, tidspunkter og nøgleord for ting og situationer på billederne.

Adgangskoder

Siri kan hjælpe dig med at søge efter enhver adgangskode.

Anonymitet og sikkerhed

Forbedret trackingbeskyttelse

Nye forbedringer i Safari betyder, at Del-knapper og kommentar-widgets på websider ikke kan spore dig uden din tilladelse. Safari forhindrer også annoncører i at indsamle din enheds unikke indstillinger, så de ikke kan målrette reklamer mod dig, når du surfer på nettet.

Automatisk stærke adgangskoder

Stærke adgangskoder kan oprettes, indsættes og gemmes helt automatisk i Safari og iOS-apps. Adgangskoderne gemmes i iCloud-nøglering og er tilgængelige på alle dine Apple-enheder. Og hvis du vil have adgang til dine adgangskoder, skal du bare spørge Siri.

Markering ved brug af samme adgangskode

Adgangskoder, der er blevet brugt flere steder, bliver markeret på listen over adgangskoder, så du hurtigt kan gå til appen eller websitet og udskifte koden med en automatisk gene­reret stærk adgangskode.

Autoudfyldning af sikkerhedskoder

Engangskoder, som du får via SMS, bliver automatisk foreslået til autoudfyldning, så du slipper for at skulle memorere dem lynhurtigt eller indtaste dem.

Deling af adgangskoder

Adgangskoder kan nemt deles med og modtages fra iOS-enheder i nærheden, fra en iOS-enhed til en Mac og fra en iOS-enhed til Apple TV.

API til administrering af adgangskoder

Du kan nemt tilgå adgangs­koder, der er gemt i adgangskode­administrering fra tredjeparter, direkte fra Quicktype-menuen i apps og i Safari (kræver under­støttelse fra tredjeparter).

Opdateringer af apps

Apple Books

Apple Books-appen har fået helt nyt design for at gøre det lettere at opdage, læse og lytte til dine yndlingsbøger. Få adgang til den bog, du er i gang med, eller gå i gang med en ny via Reading Now-fanen, besøg den nye boghandel for at gå på opdagelse og købe bøger, og ryd op i dit bibliotek med mere fleksible samlinger.

Værdipapirer

Værdipapirer-appen har fået nyt design, så du kan få flere oplysninger om markedet. Få et hurtigt overblik over priserne på den indstillelige observationsliste. Tryk på et hvilket som helst aktiesymbol for at se de vigtigste oplysninger og et interaktivt diagram. Og for første gang nogensinde er Værdipapirer nu på både iPad og iPhone.

Indtalte memoer

Indtalte memoer har fået nyt design og er tilgængelig på iPad. Dermed er det endnu nemmere at optage personlige påmindelser, redigere forelæsninger eller dele de gode familie­øjeblikke. Og det, du optager på din iPhone og iPad, kan du arbejde videre med på din Mac via iCloud, så du kan få endnu mere ud af dine optagelser.

Og endnu mere

CarPlay navigation

CarPlay understøtter nu naviga­tionsapps fra tredjeparter, så bilister får endnu bedre mulighed for at bruge deres foretrukne løsning, når de er på farten.

Flere batterioplysninger

Oversigt over dit batteri­forbrug i Indstillinger viser nu dit forbrug i løbet af de sidste 24 timer eller 10 dage. Tryk på en søjle for at se din appbrug i den pågældende periode.

iPad-bevægelser

iOS 12 til iPad omfatter opdaterede bevægelser, der gør det lettere at navigere. Nu kan du f.eks. gå til hjemmeskærmen ved at swipe hvor som helst på Docken. Og du kan åbne Kontrolcenter på en nem­mere måde ved at swipe fra øverste højre hjørne.

Nye ordbøger

Nyd at have adgang til tre nye ord­bøger: tosproget arabisk til engelsk, tosproget hindi til engelsk og en hebraisk ordbog.

Engelsk synonymordbog

Find synonymer og beslægtede begreber for engelske ord med den engelske synonymordbog.

Leave a Reply