iOS 9 Guide: Sådan sletter du nemmest billeder fra din iPhone eller iPad

saadan-sletter-du-billeder-fra-din-iphone-eller-ipad

Nu kan det godt være at du allerede inden du går i gang med at læse denne guide tænker: “Selvfølgeligt ved jeg hvordan man sletter billeder fra sin iPad eller iPhone, det er så nemt at selv min mor kan finde ud af det uden at spørge mig.”

Men at slette billeder fra sin iPhone eller iPad kan godt ende med at blive en ret tidskrævende opgave, hvis man har planer om at skulle flere hundrede eller måske tusind billeder på en gang. Vi kan allesammen finde ud af at slette det billede vi lige har taget, som ikke blev helt vellykket så det sletter vi lige med det samme. Men hvad gør man hvis man gerne vil slette nogle billeder for at få noget mere ledig plads. Så er det ikke nok bare at slette nogle få stykker. Så skal man i gang med at slette for alvor.

Denne guide vil vise dig hvordan du nemmest sletter fra din iPhone eller iPads foto biblotek med iOS 8. Vi skal se på de forskellige muligheder der er i iOS 8 for at slette fotos, både at slette dem et af gangen, nogle stykker af gangen, eller slette alle billeder på en gang. Denne guide virker både til iPhone og iPad, det er præcist det samme man skal gøre, selvom på billederne her i guiden vil jeg for det meste bruge min iPhone.

Det kan godt være du allerede tror du kender alle måderne man kan slette billeder på. Men hvis du tror det, så prøv lige at scrolle artiklen hurtigt igennem, der er højst sandsynligt en enkelt eller to metoder du ikke lige havde gennemskuet endnu.

Sådan sletter du iPhone eller iPad billeder et af gangen

Du ved sikkert allerede godt hvordan man sletter et enkelt billede af gangen. Men nu hvor vi er i gang med en guide der gerne skulle vise alle måder at slette billeder på, så går du lige denne metode med:

1) Åbn Fotos appen

2) Tryk på det billede du vil slette

3) Tryk på skraldespands ikonet i nederste højre hjørne af skærmen.

slet-billeder-et-af-gangen

4) Din iPhone eller iPad vil nu spørge dig om du virkeligt vil slette billeder, eller annullere. Tryk på “Slet foto” og dit billede er slettet.

Sådan sletter du flere billeder på samme tid, direkte fra din iPhone eller iPad

Der er to forskellige måder du hurtigt kan slette flere billeder på samme tid fra din iPhone eller iPad. Første metode er hvor du selv vælger hvert enkelt billede du vil slette ved at trykke på det. Den metode vil vi lige gennemgå først, og bagefter kommer den anden metode.

1) Åbn Fotos appen.

2) Gå til Kamerarulle, den er under Albums i bunden af skærmen.

3) Tryk på “Vælg” knappen i øverste højre hjørne af skærmen.

vaelg-knappen

4) Vælg de billeder du vil slette ved at trykke på dem et efter et.

billeder-valgt

5) Når du har valgt alle de billeder du vil slette trykker du på skraldespanden i nederste højre hjørne af skærmen.

6) Din iPhone eller iPad vil spørge dig om du virkeligt vil slette billederne. Vælg “Slet fotos” og dine billeder er slettet.

slet-billeder

Sådan vælger du hurtigt fere billeder med et tryk

Den anden metode til at slette flere billeder på en gang fra sin iPhone eller iPad er nok en der ikke er helt så kendt som den forrige. Men den kan være noget mere effektiv, da det giver dig mulighed for at vælge mange billeder med kun et tryk på skærmen.

1) Åbn Foto appen.

2) Tryk på “Fotos” knappen i bunden af skærmen.

3) Nu ser du dine billeder i den rækkefølge de er taget. Denne måde at se de billeder man har taget har den fordel at iOS 8 allerede har delt dem ind så du kan få en oversigt der viser en af følgende: År > Samlinger > Øjeblikke. For at vælge billeder du vil slette på en nem måde, skal du finde ind til “Øjeblikke” visningen. Hvis du er helt zoomet ud, så du er i “År” visningen, skal du bare trykke på mosaikken af billeder for det år du gerne vil ind i, derefter finder du frem til det Øjeblik du gerne vil slette billeder fra ved igen at trykke på mosaikken af billeder for det øjeblik du vil slette fra. Det kan godt være det virker lidt svært når du læser dette. Men prøv det på din iPhone eller iPad, så er det nok lidt nemmere at forstå.

aar-samlinger-oejeblikke

4) Når du har fundet “Øjeblikke” visningen, trykker du på “Vælg” oppe i højre hjørne af skærmen.

vaelg-knappen-samlinger

5) Efter at have trykket på “Vælg” får hver enkelt “Øjeblik” en mindre “Vælg” knap på sig. Hvis du trykker på den mindre “Vælg” knap ud for øjeblikket, så vil alle billeder i det øjeblik blive valgt, uden at du skal sidde og trykke på hvert enkelt af dem. Du kan nemt fravælge dem igen, ved at trykke på “Fravælg” knappen, der er kommet frem der hvor “Vælg” knappen var før du valgte dem. Du kan selvfølgeligt også fravælge enkelte billeder inde i “Øjeblikket” ved at trykke på dem, som da vi valgte billeder i den forrige metode.

valgt-oejeblik

6) Efter du har valge så mange “Øjeblikke” du vil, og har sikret dig at det er de rigtige billeder du har fået valgt. Så trykker du på skraldespands ikonet i nederste højre hjørne af skærmen. Hvis du vælger “Slet fotos” vil alle de billeder du har valgt blive slettet.

slet-billeder

Sådan sletter du et Album fra din iPhone eller iPad

Hvis du sletter et Foto Album fra din iPhone, sletter du ikke de billeder der er i albummet, de vil stadig være at finde, enten i Kamerarulle visningen, eller en af de andre måder man kan få vist sine billeder på. Men derfor kan det alligevel nogle gange være rart nok at få ryddet lidt op i de Albums man har fået oprettet gennem tiden.

1) Åbn Fotos appen.

2) Tryk på “Album” ikonet i unden af skærmen, og gå tilbage så du har listen over alle albums. Hvis du er inde i et album allerede går du tilbage ved at trykke på “Album” i øverste venstre hjørne af skærmen.

3) Tryk på “Rediger” i øverste højre hjørne af skærmen.

rediger-albums

Derefter vil albums du kan slette få en lille rød cirkel med et minus i ud for sig.

albums-muligt-at-slette

4) Tryk på det lille røde ikon, med minuset i for at vælge det album til at blive slettet, og tryk derefter på den store røde firkant der kommer frem i højre side hvor der står “Slet” i for at slette albummet.

slet-album

5) Du vil så lige få en sidste advarsel inden albummet bliver slettet helt. Her vælger du selvfølgeligt “Slet album” hvis du vil slette albummet.

For en god ordens skyld skal det lige nævnes igen at man ikke sletter selve billederne fra sin iPhone eller iPad ved at slette et album. Det er kun selve albummet der bliver slettet, og billederne kan derfor stadig findes i Foto appens kamerarulle.

Sådan tømmer du “Slettet for nylig” albummet

Sammen med iOS 8 introduserede Apple også lidt nyt sikkerhed for dine billeder, så du ikke ved et uheld kommer til at slette nogle billeder du ikke ville have slettet. Det er albummet de har valgt at kalde “Slettet for nylig”. Hver gang du sletter et billede fra din iPhone kommer billeder til at ligge i “Slettet for nylig” albummet i 30 dage inden det for alvor bliver slettet.

Hvis du sletter billeder fra din iPhone, fordi du gerne vil have noget ledig plads, så er du altså nød til også at slette billederne fra “Sletter for nylig” albummet, ellers får du først mere ledig plads 30 dage efter du har slettet billederne.

For at tømme “Slettet for nylig” albummet skal du gøre følgende:

1) Åbn Fotos appen, og tryk på Album ikonet i bunden af skærmen.

2) Find “Slettet for nylig” albummer og tryk på det. Så vil du se en oversigt over alle de billeder du har slettet indenfor de sidste 30 dage. På hvert af billederne står der også nede i bunden af det hvor lang tid der er til det bliver slettet permanent.

3) I øverste højre hjørne trykker du på “Vælg” Det giver dig muligheden for at vælge hvert enkelt billede et af gangen, eller slette alle i albummet på en gang. Hvis du kun vil slette et par enkelte billeder vælger du bare dem du vil slette ved at trykke på dem, derefter trykker du så på “Slet” knappen nede i venstre hjørne af skærmen. Hvis du gerne vil slette alle billeder i albummet på en gang, trykker du bare på “Slet alle” knappen nederst i venstre hjørne. Derefter vil alle billederne være sletter permanent, og du vil have lidt ekstra ledig plads på din iPhone eller iPad.

slet-alle-billeder-fra-sletter-for-nylig-albummet

Konklussion

Som du kan se ud fra artiklen her, så er der mange måder man kan slette billeder fra sin iPhone eller iPad på. Faktisk findes der også forskellige apps i App Store der kan hjælpe dig med hurtigt at slette billeder. Men når det kommer til at slette billeder så kan jeg godt lide at have styr på det selv, og ikke lade en eller anden app slette mine billeder for mig.
Der er desværre ikke nogen måde hvor man nemt kan slette alle billeder fra sin iPhone eller iPad direkte fra telefonens styresystem. Tilbage da vi havde iOS 6 var der en mulighed direkte fra “Indstillinger” for at slette alle billeder fra enheden, men sammen med iOS 7 forsvandt den mulighed, og er heller ikke kommer tilbage i iOS 8, eller iOS 9. Om muligheden nogensinde kommer tilbage, det ved kun Apple, men indtil videre, så er de muligheder der er beskrevet ovenfor de bedste, og nemmeste muligheder for at slette billeder fra sin iPhone direkte fra telefonen.

Hvis du kender til nogle apps fra App Store, som du har brugt til at slette billeder på en nem måde, så lad os endeligt høre om dem i kommentarerne herunder. Så kan vi allesammen få gavn af din viden.

Se også

Nødinfo på din iPhone kan redde dit liv

Nødinfo på din iPhone kan være en af de mest vigtige indstillinger i hele iOS …

3 kommentar

  1. Når jeg sletter billeder, er de der igen næste gang jeg åbner fotomappen. Hvordan kan det være?

    • MortenBallePetersen

      Det ved jeg helt ærligt ikke. Hvis jeg sletter billeder fra min enhed, så bliver de flyttet til mappen med ‘Slettede billeder’ men de forsvinder da både fra ‘Fotos’ og ‘Album – Alle fotos’

      Måske kan det have noget med indstillingen under Indstillinger -> iCloud -> Fotos -> Overfør til Min fotostream at gøre. Jeg har kontakten slået fra der. Jeg ved ikke om det måske kan hjælpe.

Leave a Reply