Sådan bruger du AirDrop mellem Mac OS X Yosemite og iOS 8

AirDrop er Apples eget værktøj til at sende filer fra den ene enhed til den anden. Det er indtil videre mest kendt for at man fra og med OS X Lion kunne sende filer fra den ene Mac til den anden på en meget nem måde. Men problemet var at det ikke kunne lade sig gøre at sende filer, billeder eller andet fra sin Mac til en iOS enhed, og heller ikke den anden vej. Dette gjorde at AirDrop ikke var noget ret mange brugte, da de fleste jo har mere brug for at sende noget fra deres telefon til deres Mac eller omvendt, i stedet for at sende noget mellem to Mac computere.

Men med iOS 8 og Mac OS X Yosemite er det ikke noget problem længere. Nu kan man sende mange forskellige ting uden problemer mellem sin Mac med OS X Yosemite og sin iPhone eller iPad med iOS 8 (eller senere), på en meget nem måde.

For at kunne bruge AirDrop skal Bluetooth og Wi-Fi (trådløst netværk) være slået til på begge enheder, men enhederne behøver ikke at være forbundet til det samme trådløse netværk.

For at sende en fil fra din Mac til din iPhone, skal du bare åbne Finder og gå ind i AirDrop mappen under favoritter. Hvis man ikke har mappen under favoritter, kan den også findes ved at trykke på “Gå” oppe i menulinien, og vælge AirDrop fra listen der kommer frem, eller man kan bruge genvejen som er SHIFT+CDM+R

Når man så er inde i mappen AirDrop sender man en fil til sin iPhone eller iPad bare ved at trække den over på ikonet for din iPhone eller iPad.

Hvis din iPhone eller iPad ikke dukker op er det måske fordi du har fulgt guiden: Sådan sparer du på batteriet med iOS 8, og ikke har slået AirDrop til på din iOS enhed. Det gør du ved at køre fingeren fra bunden af skærmen og op til midten, så kommer kontrol center frem, og der vælger du “Fra”, “Kun kontakter” eller “Alle” under AirDrop. Det er klart du skal ikke vælge “Fra”. Hvis det ikke virker når du vælger “Kun kontakter” så sæt det bare til “Alle”, du kan alligevel lige så godt slå det fra igen når du er færdig med at sende dine filer for at spare lidt på batteriet.

airdrop-slaa-til

Hvis du vil sende noget fra din iPhone eller iPad til din Mac skal du først og fremmest åbne AirDrop på din Mac, som forklaret ovenfor. Så skal du på din iOS enhed finde frem til det du vil sende til din Mac hvis det fx. er et billede så finder du det billede du vil sende, trykker på den lille blå firkant med en pil ud fra, og så skulle ikonet for din Mac gerne dukke op i AirDrop feltet, de trykker du bare på. Så nemt er det.

Jeg kan ikke lige lave et billede af at min Mac dukker op som en man kan sende til, da min Mac er for gammel til at kunne bruge den nye form for AirDrop. Men mere om det senere.
airdrop-send-iphone

Problemer med AirDrop

Men så kommer spørgsmålene måske.. “Jeg kan ikke se min iPhone eller iPad i AirDrop mappen” eller “Jeg kan ikke se min Mac under AirDrop på min iPhone eller iPad.”

Det kan der være lidt forskellige forklaringer på. Men det der nok oftest er problemet er at enten din Mac eller din iPhone ikke er ny nok til at bruge AirDrop mellem Mac og iOS enhed. For selvom du før har sendt filer fra Mac til Mac med AirDrop, så betyder det ikke at din Mac er ny nok til også at kunne sende til iOS 8. Faktisk skal man have en rimelig ny Mac og iPhone eller iPad for at det kan virke.

Følgende iOS enheder understøtter AirDrop til Mac:
iPhone 5 eller senere
iPad 4. generation eller senere
iPad mini eller senere
iPod touch 5. generation

Følgende Macs understøtter AirDrop til iOS:
Alle Macs fra 2012 eller senere.

For at din Mac kan sende til en anden Mac skal du have en af disse:
MacBook Pro (Late 2008 eller nyere)*
MacBook Air (Late 2010 eller nyere)
MacBook (Late 2008 eller nyere)*
iMac (Early 2009 eller nyere)
Mac Mini (Mid 2010 eller nyere)
Mac Pro (Early 2009 med AirPort Extreme card, eller Mid 2010)

*MacBook Pro (17-tommer Late 2008) og den hvide MacBook (Late 2008) understøtter ikke AirDrop.

Så som du kan se, så skal man altså have mindst en iPhone 5 og en Mac fra 2012 for at det kan virke. Og der har vi problemet, for har man først fået købt sig en Mac computer, så er der god chance for at den holder i mere end 2 år. Så der vil helt sikkert være mange der ikke kan benytte sig af AirDrop, som de havde troet.

Problemet ligger i at for at man kan sende ved hjælp af AirDrop fra Mac til iOS enhed eller omvendt, så skal der bruges noget der hedder Bluetooth 4.0 også kendt som Bluetooth Low Energy, og det er ikke med i de ældre Macs. Det er heller ikke nok at købe en Bluetooth Dongle (USB Stick der kan give computeren adgang til Bluetooth 4.0) Det eneste man kan gøre er at skifte selve kortet der er inden i computeren, samt ændre på lidt forskellige indstillinger. Men det er en større operation, som det nok er de færreste der vil rode sig ud i for at kunne sende billeder fra deres telefon til computer på en nemmere måde.

Hvis din Mac og iPhone eller iPad er nye nok til at det burde virke

Hvis du har en Mac og iPhone eller iPad der er nye nok til at det hele bare burde virke, så kan der også godt være nogle få andre ting der gør at det ikke virker.

Prøv at rykke enhederne tæt på hinanden. AirDrop er designet til at virke indenfor en afstand at omkring 9 meter. Hvis du har brug for at sende filer til andre der er længere væk end det, så brug iCloud, email eller en anden fil delings tjeneste på nettet i stedet.

Hvis du bruger en Firewall på din Mac kan den også forhindre dig i at modtage filer gennem AirDrop. Prøv at tag et kig inder System Indstillinger -> Sikkerhed & anonymitet -> Firewall -> Firewall indstillinger. Hvis du der har slået “Bloker alle indgående forbindelser” til, så kan det være det der blokerer så du ikke kan modtage filer.

Hvis det stadig ikke virker, så tjek lige igen om du nu også har en Mac og iPhone der er ny nok til at det gerne skulle virke.

For mere information, se Apples support side om AirDrop.

Hvis du ikke kan få det til at virke er du meget velkommen til at skrive en kommentar til artiklen her, så kan vi prøve om vi kan løse problemet i fælleskab.

Se også

Apple udgiver 6,1 tommer iPhone XR i mange forskellige farver

Apple har her til aften annonceret deres nye udgaver af iPhones. Topmodellen iPhone X har …

2 kommentar

 1. Christina-Simone Rasmussen

  Hej.

  Jeg har fulgt denne vejledning meget nøje, og jeg kan ikke få Airdrop til at virke.
  Jeg kan hverken se min Iphone fra min macbook, eller omvendt. Jeg har også en iPad, men den vil heller ingen ting.

  Jeg har en Macbook Pro 15″ (medio 2015), en Iphone 6S 128GB, og en iPad mini 3 på 64GB. Firewall er slået fra på min macbook, airdrop står på ‘Alle’ på både iPAd og iPhone, Alle 3 enheder har Bluetooth aktiveret, og de kører på samme wi-fi, og der er ikke mere end 50 cm mellem hver enhed.

  Men de kan bare ikke se hinanden?! – Hvad gør jeg galt??

  • MortenBallePetersen

   Hej Christina

   Jeg kan ikke se at du overhovedet gør noget galt. Hos mig virker det når bare AirDrop står på ‘Alle’ på begge enheder. Jeg har mine enheder på det samme Wi-Fi netværk som dine også er, og bluetooth slået til. Så det ligner så vidt jeg kan se fuldstændig samme opsætning.

   Måske kan du prøve at genstarte enhederne, altså ved at holde ‘hjem’ knappen og tænd/sluk knappen nede på samme tid i et stykke tid indtil din iPhone og iPad genstarter. Men for at være ærlig så tror jeg ikke det er det der er løsningen på problemet. Jeg har selv nogle gange problemer med at få Apple enheder til at ‘snakke’ sammen. Det er tit sådan at nogle gange virker det, andre gange virker det ikke. Uden at man ændrer på nogle indstillinger.

   Du kan evt. også prøve af om det virker hvis du besøger en ven/veninde og får lov at gå på deres trådløse netværk. På den måde kan du i hvert fald undersøge om det har noget med dit netværk at gøre.

   En anden ide kunne også være at genstarte din router. Altså tage strømmen fra den i 5-10 sekunder og så sætte den til igen.

Leave a Reply