iPad Pro bliver lige så tynd som en iPhone, får 12,2 tommer skærm og ekstra højtalere

Nu er vi så småt ved at komme os over udgivelsen af først iOS 8, så hurtigt efter iOS 8.1 og endda en Jailbreak til begge iOS versioner. Så nu er det tid til at sætte gang i rygte møllen igen, så vi kan begynde at glæde os til de næste produkter Apple vælger at sælge til os.

Denne gang er det den japansk sprogede side Macotakara, der før har haft styr på detaljerne om forskellige Apple produkter, der kan afsløre lidt om iPad Pro, som vi vælger at kalde den iPad med større skærm de fleste tror kommer på et tidspunkt.

xl_iPad Pro

Rapporten fra Macotakara siger at Apple designer den nye iPad Pro, så den kan konkurrere på samme marked som Microsofts Surface Pro 3. Den siger også at der er gode chancer for at Apple vælger at bruge en lidt mindre skærm på 12,2 tommer i stedet for den der længe har været rygter om iPad Pro ville komme med, nemlig 12,9 tommer. Der kommer også frem at iPad Pro kommer til at være lige så tynd som en iPhone, så det vil altså sige at man kan regne med en tykkelse mellem 6,9 mm (iPhone 6) og 7,1 mm. (iPhone 6 Plus) Noget andet nyt vi også får at se på iPad Pro, er to ekstra højtalere og en ekstra mikrofon, der kommer til at sidde i toppen af enheden, så nu bliver det muligvis muligt at høre sin musik i stereo fra den nye iPad Pro.

Før Apples keynote i oktober gik der mange rygter om at iPad Pro måske allerede ville blive præsenteret i oktober. Men som vi ved nu, så gik det ikke sådan, der fik vi to nye og opdaterede udgaver af de iPads vi allerede kender, iPad Air og iPad mini. Så ikke så meget nyt der. Selvfølgeligt er der ingen af rygterne der helt kan sige hvorfor vi ikke fik en iPad Pro i oktober. Men mange gætter på at det ikke er fordi Apple ikke vil designe en sådan, men nærmere fordi der var så stor efterspørgsel på iPhone 6 Plus, at det ville være helt umuligt for Apple at kunne følge med til også at komme med en helt ny iPad på samme tid. Så de fleste rygter taler nu om at vi nok får en iPad Pro at se i løbet af det første kvartal 2015.

Ifølge Ming-Chi Kuo, som er en analytiker der har gode kilder indenfor Apple og som siger at udviklingen af iPad Pro er i gang. Står Apple over for en del udfordringer når de skal udvikle en så stor iPad, de skal både ud og finde nyt hardware, men de er også nød til at ændre på iOS. Apple er nød til at finde på nogle nye ting med iOS for at man fuldt ud kan få gavn af den noget større skærm. Det er måske derfor vi allerede før iOS 8.1 blev frigivet hørte rygter om at Apple både arbejdede på iOS 8.1, iOS 8.2 og iOS 8.3. Nu har vi jo allerede set hvad iOS 8.1 handlede om, som nok mest var at rette fejl, og give adgang til Apple Pay. Vi ved at Apple Watch kommer i begyndelsen af 2015, så der er Apple også nød til at lave nogle ret store ændringer med iOS, så mon ikke vi får iOS 8.2 i starten af 2015. Og så ser det nu ud til at der kommer en iPad Pro i løbet af 1. kvartal 2015, det vil også kræve at der bliver ændret på hvordan iOS opfører sig, så vi kan vist roligt (eller måske uroligt) se frem til nogle ret store ændringer der helt sikkert vil komme til at ske med iOS i løbet af det næste halve års tid.

Ming-Chi Kuo talte allerede om iPad Pro tilbage i februar 2014, og der forudsagde han at iPad mini ikke ville få den store opdatering i år, fordi Apple havde prioriteret at komme med en helt ny iPad Air 2 sidst i 2014 og en 12,9 tommer iPad Pro i løbet af 2015. Og det må man jo sige han ramte meget godt, iPad mini fik nærmest kun den mest nødvendige opdatering, Touch ID. iPad Air 2 fik en del opdateringer, og nu ser det ud til at vi også får iPad Pro, som Ming-Chi Kuo har forudsagt, i løbet af 2015.

Hvad mener du? Har vi brug for en større iPad? Eller er du godt tilfreds med den størrelse de har nu? Lad os høre din mening i kommentarerne herunder.

Se også

Apple AirPods til salg i Apples webshop for 1379 kr

AirPods endeligt til salg i Apples Webshop

Apples nye trådløse høretelefoner er endeligt kommet til salg på Apples Webshop. De har været …

Leave a Reply