iOS 10 Guide: Sådan genstarter du din iPhone med en ødelagt hjem eller power knap

iPhone der genstarter

Hvis du har en iPhone eller iPad med en ødelagt hjem eller power knap, så kan det være svært at slukke eller genstarte telefonen. Man tænker måske: “Hvorfor skal jeg også slukke min telefon?” Men det kan der faktisk være flere gode grunde til. En af dem er at det ofte kan hjælpe med at nulstille din iPhone eller iPad, så hvis nogle apps der er gået helt i kludder, så virker de måske igen efter man har genstartet sin iPhone.

I denne lille guide vil vi se på et par forskellige måder man kan genstarte sin iPhone eller iPad, uden at bruge hjem eller power knappen.

Sådan genstarter du din iPhone eller iPad uden hjem eller power knap

1. Metode: AssistiveTouch

Denne metode er nok også den mest rigtige, så det vil være den vi her på iOStips.dk anbefaler man bruger. Metoden benytter sig af en ting Apple har bygget ind i iOS for at hjælpe folk der er handicappede. Men det betyder jo ikke at andre ikke også må benytte denne smarte ting.

For at genstarte din iPhone eller iPad med assistivetouch skal du gøre følgende:

 1. Gå ind i Indstillinger -> Generelt -> Tilgængelighed -AssistiveTouch

  Sådan finder du AssistiveTouch

 2. Slå AssistiveTouch til

  Slå AssistiveTouch til

 3. Tryk på den nye knap der lige er kommet frem i nederste højre hjørne af skærmen
 4. Vælg Enhed
 5. Hold fingeren nede på Lås skærm indtil skærmen hvor man kan slukke telefonen kommer frem

  Vælg enhed - lås skærm

 6. Skub sluk ikonet over til højre i slideren for at slukke telefonen

  Skub for at slukke

 7. Vent på at telefonen slukker helt (Skærmen skal blive helt sort)
 8. Sæt oplader stikket i telefonen, og sørg for den er sluttet til strøm, så tænder telefonen igen.

Denne metode er den rigtige at bruge. Gennem hele denne process har du ikke skullet trykke på en eneste rigtig knap, kun på knapper der kommer frem på skærmen. Så selvom både power og hjem knappen er gået i stykker vil denne metode stadig virke.

2. Metode: Nulstil netværksindstillinger

Hvis du er en rutineret iPhone eller iPad bruger, så kender du nok allerede til det her med at nulstille netværksindstillinger. Det er noget der også kan hjælpe med til at løse mange andre problemer. Den eneste ulempe der er ved det er at når man nulstiller netværksindstillinger glemmer iPhone’n eller iPad’en de wifi kodeord man har gemt, samt den glemmer hvilke bluetooth enheder den er parret med. Men det kan godt være det værd engang imellem for at løse forskellige problemer man kan have med at netværket ikke vil virke på telefonen. Men metoden med at nulstille netværksindstillinger kan også bruges til at genstarte en iPhone eller iPad uden at bruge hjem eller power knappen.

For at nulstille netværksindstillinger gør du følgende:

 1. Gå ind i Indstillinger -> Generelt ->Nulstil
 2. Her vælger du så Nulstil netværksindstillinger

  indstillinger-generelt-nulstil-nulstil netværksindstillinger

 3. Hvis du har kode på din iPhone eller iPad indtaster du den
 4. En ny side kommer frem, hvor du trykker på den røde Nulstil netværksindstillinger knap

  tast kode-og-tryk-nulstil-netværksindstillinger

Dine netværksindstillinger bliver nu nulstillet til fabriksindstillingerne. Men lige bagefter vil din iPhone eller iPad genstarte, og det var jo det der var vores mål med det i denne omgang.

3. Metode: Lad batteriet løbe tør for strøm

Denne måde er nok ret indlysende, og også både tidskrævende og besværlig. Men det er trods alt en metode til at genstarte sin iPhone eller iPad med en ødelagt hjem eller power knap. Et par ting man kan gøre for at bruge batteriet hurtigere end normalt er at have en app åben der bruger gps, sørge for at skærmen ikke slukker automatisk, og have skruet helt op for lydstyrken.

Som sagt kræver denne metode tålmodighed, men for at bruge den behøver man ikke ændre på nogle indstillinger på telefonen overhovedet, det er fordelen ved den. Tålmodigheden kommer også i spil efter man endeligt har fået sin iPhone eller iPad til at løbe tør for strøm, og derfor slukke. Så skal den nemlig lades op igen inden man kan bruge den. Så alt i alt er den første metode, den hvor man bruger AssistiveTouch klart den bedste.

Har du andre gode måder at genstarte en iPhone eller iPad på uden at bruge knapperne?

Så lad os endelig høre om metoden i kommentarerne herunder. Så vi alle sammen kan få glæde af din viden.

 

Se også

Nødinfo på din iPhone kan redde dit liv

Nødinfo på din iPhone kan være en af de mest vigtige indstillinger i hele iOS …

Leave a Reply