iPad Air 2, iPad mini 3, iMac Retina 5K og Mac mini

Så er Apples oktober keynote overstået. Hvis du selv vil se det hele, så kan du se videon ovre på Apples webside.

Hvis du ikke selv gider sidde og se hele showet, så kan du læse videre her i artiklen, så vil vi gennemgå de vigtigste ting fra keynoten.

iPad Air 2

ipad-air-2

Den nye iPad Air 2 får en del forbedringer. Den får selvfølgeligt det som alle regnede med nemlig Touch ID. Ud over det er der også opgraderinger på nærmest alle andre komponenter. En ny CPU 2. generations 64 bit A8X chip. Bedre skærm, hvor der ikke er luft imellem lagene, hvilket gør at de har kunnet lave den endnu tyndere end den forrige iPad Air, nu er den kun 6,1 mm tyk. Nyt kamera både foran og bagpå. Der var ikke så mange oplysninger om kameraet foran, men det er jo nok også mest kameraet bagpå man bruger til at tage billeder med. Det er nu er 8MP iSight kamera, med 1,12u pixels, en blænde på 2,4 og mulighed for at optage 1080p HD video. Så har den også fået hurtigere Wi-Fi, og tager man mobil versionen er der også hurtigere mobildata på den.

Alt i alt et imponerende stykke værktøj, og hvis man ser i videoen fra selve eventet, så bliver der præsenteret to forskellige apps, et billed redigerings værktøj og et video redigerings værktøj, og de kører begge virkeligt hurtigt på den nye iPad Air 2.

Hvor hurtig er den så i forhold til dens forgængere? Det korte svar er: “Meget hurtigere” Prøv at se graferne på dette billede, de viser lidt om hvor hurtigt udviklingen går.
ipad-performance

iPad mini 3

ipad-mini-3

Der blev ikke fortalt meget om iPad mini 3, andet end at den også får Touch ID opdateringen, og ud over det vil den være med et 5MP kamera, mulighed for 1080p HD videooptagelse. Ellers var der ikke så meget nyt derfra. Men det er måske også svært at lave en iPad, hvor kunde tilfredsheden i forvejen er på 100% meget bedre 🙂

iMac Retina 5K

retina-imac-5k

Den nye iMac skærm er så nyskabende at Apple har været nød til selv at opfinde flere nye teknologier, så som en Timing controler, Oxide TFT, Strømbesparende LED’er der bruger 30% mindre strøm. Den nye skærm har så mange pixels (14,7 milioner) at den opløsning dit HD fjernsyn, som du sikkert er okay tilfreds med, ligner noget der kan være nede i et lille hjørne af denne 5K skærm, som man også kan se på billedet. Al den teknologi er pakket ned i en skærm der kun er 5 mm tyk (eller skal man sige tynd), og den billigste model kommer med en 3,5 GHz quad-core i5 processor, Thundrbolt 2 porte, og 1 TB Fusion Harddisk (der er en blanding af SSD og “gammeldags” harddisk). Det hele får man for kun 2499$, som så desværre bliver vekslet til 19.999 kr for os danskere.

Mac mini

mac-mini

Der blev også præsenteret en ny Mac mini, den 4. generation. Det var også en af de ting de gik meget hurtigt hen over. Det er måske heller ikke en Mac som så mange folk tænker: “Den må jeg bare have.” Men det er alligevel en fantastisk maskine at starte som Mac bruger på. Den kan også laves til et super Mediacenter der kan tilsluttes dit TV. Den er også verdens mest energi effektive desktop computer, så hvis du skal vælge en computer der skal stå tændt non stop, så er Mac mini nok et godt bud.
Mac mini var klar til at blive bestilt med det samme. Den har også fået lidt forskellige opdateringer. Mac mini får en Intel core processor, Intel Iris eller HD Graphics 5000 chip, hurtigere PCIe-based flash hukommelse, 2 Thundrbolt 2 porte, hurtigere 802.11 ac Wi-Fi og et lille dyk i prisen, så den nu kan fås i Danmark til 3.899 kr for den billigste model.

iOS 8 og Mac OS X Yosemite

ios8-os-x-yosemite

Der har været en masse snak om det nye Mac OS X Yosemite i et stykke tid nu. Der blev hurtigt gennemgået en masse af de nye funktioner, og design ændringer der kommer med Mac OS X Yosemite. Der er mange nye ting, som man nok først rigtigt finder ud af når man får det installeret på sin Mac, og det var ikke noget vi behøvede at sidde og vente på. Det er allerede tilgængeligt nu, og er en gratis opdatering hvis man har en af de nyere Macs. Så blev der snakket lidt om hvordan iCloud Drev kommer til at virke ligesom Dropbox og andre allerede virker i dag. Der blev også hurtigt snakket om iCloud Photo Library, som vi allerede har skrevet om her på siden. Men det mest imponerende var at se en live demonstration af hvordan det Apple kalder Continuity og Handoff funktionerne. Man kommer til at kunne fortsætte nøjagtigt der hvor man var på sin iPad, på sin Mac. Det hele kommer til at virke når man får installeret iOS 8.1 på sin iPad eller iPhone, som vil kunne lade sig gøre fra på Mandag.

Se også

Nødinfo på din iPhone kan redde dit liv

Nødinfo på din iPhone kan være en af de mest vigtige indstillinger i hele iOS …

Leave a Reply