iOS 8.1: Opdateringen der løser dine pladsproblemer

Har du fået købt dig en iPhone med kun 16 eller 8 GB plads. Så er iOS 8.1 opdateringen, der forventes at blive frigivet lige omkring Apples iPad og Mac event der holdes i oktober, noget du roligt kan se frem til.

Ifølge en pressemeddelelse fra Apple, så kommer der nemligt noger der hedder iCloud Photo Library, som sikkert får et andet dansk navn, men det er det navn det er kendt under indtil videre. Det er en funktion du kan slå til under Indstillinger -> iCloud -> Fotos.

Hvis denne funktion er slået til kan du spare meget plads på din iPhone eller iPad, funktionen gør nemlig at du har mulighed for at slette dine billeder fra telefonen, og have dem i iCloud, og på den måde spare en hel del plads på telefonen.

Der er nogen rapporter om at funktionen er tilgængelig i iOS 8.0.2. Men den er ikke tilgængelig på hverken min iPhone eller iPad, som begge kører med iOS 8.0.2. Så måske det kun er nogle udvalgte der har mulighed for at slå det til indtil videre. I hvert fald så er der billeder at finde rundt omkring på nettet. Dette er fra CultOfMac.com, der viser funktionen.

wpid-new-settings

Som man kan se på billedet, så er funktionen stadig i Beta, og det kan måske være grunden til at den ikke dukker op på alle iOS enheder.

Det der sker når du slår funktionen til er at de billeder du har på den iOS enhed du slår funktionen til på, automatisk bliver sendt og gemt i dit iCloud biblotek, der så gør at du jo har adgang til dem fra alle dine enheder, både Mac (med OS X Yosemite, der kommer i oktober), iOS enheder og PC’ere.

Når funktionen så er slået til, så har du to valg, med det ene valg kan du køre videre nærmest som det har virket hele tiden, nemlig ved at vælge Download and Keep Originals, så bliver billederne godt nok gemt på iCloud, men du beholder dem også stadig på din iOS enhed, og sparer derfor ikke noget plads på denne måde.

Det andet valg du kan træffe er måden man sparer pladsen på. Hvis du vælger den indstilling der på engelsk hedder Optimize iPad/iPhone storage, så får du slettet alle billeder fra din iPhone eller iPad. Fremover henter man så de billeder man gerne vil se igennem iCloud. Der bliver bevaret en kopi af billederne i lav opløsning på enheden, men hvis du vil se billederne i ordentlig kvalitet, så bliver de hentet enten over Wi-Fi hvis du er forbundet til et sådant, eller over din mobildata.

Det er muligt i indstillingerne at vælge at du ikke vil bruge mobildata til at hente billeder med, men det vil jo så gøre at du ikke kan se billeder i ordentlig opløsning med mindre du er på et Wi-Fi netværk et sted.

Noget man skal være opmærksom på er at hvis du slår iCloud Foto Biblotek til, så vil alle billeder blive sendt til din iCloud Drev konto, og vil derfor bruge af de 5 GB du får gratis hos Apple. For at denne funktion kan være nyttig for de fleste, så er man nok nød til at betale for lidt ekstra plads på sit iCloud Drev. Men med Apples nye priser på iCloud Drev der ser sådan her ud,
7 kr pr. mdr. for 20GB
29 kr. pr. mdr. for 200GB
69 kr. pr. mdr. for 500GB
139 kr. pr. mdr. for 1TB
så skulle det jo nok være muligt at betale sig fra lidt ekstra plads for de fleste mennesker.

Men alt i alt så er dette jo en fantastisk feature for dem der kæmper med at have nok plads på deres iPhone eller iPad. Så se frem til iOS 8.1 kommer, formentligt på et tidspunkt omkring den 16. oktober 2014.

Se også

Nødinfo på din iPhone kan redde dit liv

Nødinfo på din iPhone kan være en af de mest vigtige indstillinger i hele iOS …

Leave a Reply