Apple udgiver iOS 8.1, med Apple Pay, iCloud Photo Library, SMS Relay og Instant Hotspot

Som Apple lovede til deres keynote sidste torsdag, så blev iOS 8.1 tilgængeligt i dag. iOS 8 indeholder en del forbedringer, både Apple Pay (For USA indtil videre), iCloud Photo Library, og andre Continuity funktioner.

Apple Pay

Apple Pay er blevet tilgængeligt for iPhone 6 og iPhone 6 Plus brugere, og det giver mulighed for at foretage betalinger med sin iPhone i stedet for at bruge et kreditkort. iPad Air 2 og iPad mini 3 brugere for mulighed for at bruge Apple Pay i apps der understøtter muligheden.

Ved lancheringen er der mulighed for at bruge Vise, MasterCard og American Express kort, der er udstedt af nogle af Amerikas største banker. Apple siger selv af deres nye betalings metode som benytter sig af NFC og Touch ID til at begynde med kan bruges i over 220.000 butikker.

Når Apple Watch kommer i starten af 2015, vil det også være muligt at bruge Apple Pay med sin iPhone 5 og iPhone 5s, ved at benytte NFC chippen i Apple Watch.

iCloud Photo Library

iCloud Photo Library, som gør det muligt for brugere at benytte sig af iCloud Drevet til at samle et foto album, der bliver synkroniseret imellem flere forskellige enheder. I iOS 8.1 er det tilgængeligt som en offentlig beta, som betyder at der stadig kan være enkelte fejl i der, og at der måske også bliver ændret på funktionen senere. Med iCloud Photo Library gemmer iCloud hvert billede, album, og andet fra hver kompatible iPhone, iPad, og iPod samt på iCloud.com. Som vi tidligere har skrevet om, så er det også en funktion der kan være med til at spare en del plads på din iOS enhed, da man kan vælge at billederne man tager ikke skal gemmes fysisk på den enhed man bruger, men at de i stedet bliver uploadet til iCloud Drev, og man så har adgang til dem via internettet i stedet for direkte fra sin iPhone eller iPad. Der er også planlagt en opdatering til iPhoto på Mac, som bare kommer til at hedde Photo, som vil understøtte denne funktion. Opdateringen er planlagt til 2015.

screen-shot-2014-10-20-at-8-50-31-am

Få kamera rullen tilbage

iOS 8.1 giver dig også din elskede Kamerarulle tilbage, hvis man ikke bruger iCloud Photo Library. Der er nok nogen inde ved Apple der har hørt lidt på deres brugere, og har fundet ud af at folk rent faktisk godt kunne lide at have en Kamerarulle, hvor de selv kunne holde styr på i hvilken rækkefølge de har taget deres billeder. iCloud Photo Library brugere vil i stedet fortsætte med at se en samling af Senest tilføjede billeder og videoer fra alle understøttede iCloud enheder.

Flere Continuity funktioner som SMS Relay (muligheden for at sende SMS beskeder fra sin iPad eller Mac gennem sin iPhone) og Instant Hotspot er også kommet med i den nyeste iOS opdatering iOS 8.1.

screen-shot-2014-10-20-at-8-50-57-am

SMS Relay og Instant Hotspot

SMS Relay gør det muligt for iPhone brugere at sende SMS’er fra deres iPad eller Mac, der er også mulighed for at man kan se modtagne beskeder, og endda svare på dem direkte fra sin iPad eller Mac.

Instant Hotspot gør det muligt at forbinde din iPad eller Mac til internettet på en nem måde. Man skal bare vælge sin iPhone på listen over tilgængeligt Wi-Fi (Trådløse) netværk.

iOS 8.1 er en hurtig opdatering til iOS 8 der kom sidste måned, inden vi fik iOS 8.1 har der været to opdateringer, iOS 8.0.1 (som hurtigt blev trukket tilbage igen) og iOS 8.0.2 (som mest var fejlrettelser til iOS 8.0)

iOS 8.1 er tilgængelig til iPhone 4s og nyere, iPad 2 og nyere, iPad mini og nyere samt iPod touch 5. generation. Opdateringen skulle være tilgængelig over-the-air gennem Indstillinger -> Generelt -> Software opdateringer. Hvis du ikke har så meget ledig plads på din iPhone eller iPad, så kan du altid bare vælge at opdatere gennem iTunes på din Mac eller PC. Det er også altid en god ide at tage en sikkerhedskopi inden man opdaterer sin enhed, det kan man også gøre ved at forbinde enheden til iTunes på sin computer.

Her er listen med alle ændringer i iOS 8.1:

Denne version indeholder nye funktioner, forbedringer og fejlrettelser, inklusive følgende:
• Fotos indeholder nye funktioner, forbedringer og rettelser
o Tilføjer iCloud-fotobibliotek som en betatjeneste
o Når iCloud-fotobibliotek er slået fra, tilføjes albummet Kamerarulle i appen Fotos og albummet Min fotostream
o Advarer om for lidt plads før optagelse af tidsforløbsvideoer
• Beskeder indeholder nye funktioner, forbedringer og rettelser
o iPhone-brugere kan nu sende og modtage sms’er og mms’er fra deres iPad og Mac
o Løser et problem, der medførte, at søgninger ikke altid viste resultater
o Retter en fejl, der betød, at læste beskeder ikke blev markeret som læst
o Retter fejl med gruppebeskeder
• Løser problemer med Wi-Fi-ydeevnen, som kunne opstå ved forbindelser med visse baser
• Retter en fejl, der kunne forhindre forbindelser til håndfrie Bluetooth-enheder
• Retter fejl, der kunne forhindre skærmrotation i at virke
• Tilføjer en mulighed til valg mellem 2G-, 3G- og LTE-netværk til mobildata
• Løser et problem i Safari med videoer, der sommetider ikke kunne afspilles
• Tilføjer AirDrop-understøttelse til Passbook-kort
• Tilføjer en mulighed, så Diktering kan slås til i indstillingerne til tastaturer uafhængigt af Siri
• Giver HealthKit-apps mulighed for at få adgang til data i baggrunden
• Forbedringer i og rettelser til Tilgængelighed
o Retter et problem, der forhindrede Forenklet adgang i at virke korrekt
o Retter en fejl med VoiceOver, som ikke virkede med tastaturer fra tredjeparter
o Forbedrer stabiliteten og lydkvaliteten ved brug af MFi-høreapparater med iPhone 6 og iPhone 6 Plus
o Retter en fejl med toneopkald i VoiceOver, som blev fastlåst på en tone, indtil der blev ringet op til et andet nummer
o Forbedrer driftssikkerheden ved brug af håndskrift, Bluetooth-tastaturer og brailleskærme med VoiceOver
• Retter en fejl, der forhindrede brug af bufferserveren i OS X til i0S-opdateringer
Nogle funktioner er evt, ikke tilgængelige i alle lande eller områder. Du kan få oplysninger om sikkerhedsindholdet i opdateringen her: http.//support apple.com/kb/HT1222?viewlocale=da

Se også

iOS Tip: Sådan undgår du dit Apple Music abonnement automatisk fornyes

Apple Music er gratis de første 3 måneder. Som du måske har opdaget, så har …

Leave a Reply