iOS 8 og OS X Yosemite forstår dansk!

Som vi tidligere har nævnt i artiklen Top 6 iOS 8 funktioner du er nød til at kende til, byder Siri nu på hele 24 nye sprog man kan diktere på. Et af de nye sprog der kan dikteres på er dansk, og det virker faktisk forbavsende godt.

Selve “Siri” kan ikke som sådan forstå dansk, som den kan forstå engelsk, fransk, italiensk, japansk, kinesisk, koreansk, spansk og tysk, hvor det er muligt at spørge den rare dame eller mand inde i telefonen om alle mulige ting, som hun eller han så svarer på. Den danske funktion er noget mere simpel, og fungerer kun når man skal skrive tekst i en SMS besked, noter eller andre steder.

Hvis du ikke allerede kan se den lille mikrofon som man kan se på dette billede:

pilpaadiktat

Så er det fordi du ikke har slået Siri til. Det gør du sådan her:
Gå ind i Indstillinger -> Generalt -> Siri -> Tænd for Siri kontakten, så det kommer til at se sådan her ud:

siri-til

Efter Siri er slået til skulle diktat funktionen gerne være tilgængelig i i hvert fald, beskeder, noter og pages, samt de fleste andre apps hvor der skal indtastes tekst.

Det du gør for at starte diktat funktionen er bare at trykke på det lille mikrofon ikon, og så begynder du ellers bare at diktere den tekst du gerne vil skrive. Det virker virkeligt godt, det eneste jeg har opdaget den har lidt problemer med kan være navne på personer, man kan endda sige “Punktum” og så sætter den et . og det virker også med udråbstegn og andre forskellige tegn.

Jeg vil prøve at se om jeg kan lave en lille video så man kan se hvor godt det virker, men indtil jeg har fået lavet den så forsøg dig endeligt selv, og lad os høre hva du mener om funktionen ved at skrive en lille kommentar om den.

Se også

Nødinfo på din iPhone kan redde dit liv

Nødinfo på din iPhone kan være en af de mest vigtige indstillinger i hele iOS …

Leave a Reply