Sådan ser du hvad du har i iCloud Drev fra din iPhone eller iPad

Note:

Fra og med iOS 10 har Apple lavet en officiel iCloud Drive app. Det er bare at hente den i App Store. Hvis du stadig køre med iOS 9 kan man få adgang til iCloud Drev appen ved at gå ind under Indstillinger -> iCloud -> iCloud Drive -> Slå til at du vil have appen. Men opdater til iOS 10.1.1, der er mange nye og gode funktioner. Og så er det bare at hente appen under AppStore.

iCloud Drive App i App Store

For brugere der stadig er på iOS 8 eller tidligere.

Hele ideen med iCloud drev i iOS 8, virker en anelse uklar. Det er klart at det virker, ligesom det har gjort i lang tid, til at gemme dokumenter fra bla. Pages, Keynote og Numbers. Men hvad er egentligt ellers meningen med det. Mange har måske tænkt: “Kommer der en finder app sammen med iOS 8?”

Nu hvor vi efterhånden er ved at vende os lidt til iOS 8, så kan vi jo konstatere at, nej, der kom ikke nogen Finder app sammen med iOS 8. Men hvad skal man så egentligt bruge iCloud Drev til på sin iPhone? Ja, jeg ved det faktisk ikke helt. Men vi ved at når Mac OS X Yosemite udkommer, formentligt omkring den 16. oktober, så kommer iCloud Drev til at virke ligesom Dropbox, Box og Google Drev allerede gør i dag. Der findes allerede en PC udgave af iCloud Drev.

Men hvis du nu godt kunne tænke dig en App hvor du kan se hvad der egentligt ligger i dit iCloud Drev, for der kan godt komme andet end Pages, Numbers og Keynote ud på drevet, så findes der nu en app der kan vise dig det. Den hedder Cloud Opener, den er gratis, og kan hentes op App Store nu.

Sådan ser det ud inde i appen
Sådan ser det ud inde i appen

Men det er ikke nogen vidunder app må man sige, den har en del ting der godt kan arbejdes lidt på. Egentligt er meningen med Cloud Opener kun at du kan se på de filer du har i drevet. Du kan hverken kopiere, ændre eller flytte med filerne.

Det appen kan er at åbne filer i en app der der supportere den slags filer. Så hvis du finder frem til en Pages fil, så kan du altså vælge at åbne filen i Pages, eller måske uploade den til Google Drev, hvis du har Google Drev appen installeret.

Så alt i alt ikke nogen vidunder app. Men hvis du er interesseret i at se hvad der egentligt gemmer sig i dit iCloud Drev, så er det lige præcist det Cloud Opener kan. Så tag et kig på appen og lad os høre hvad du godt kunne tænke dig den skulle kunne.

Se også

Nødinfo på din iPhone kan redde dit liv

Nødinfo på din iPhone kan være en af de mest vigtige indstillinger i hele iOS …

4 kommentar

  1. Hvordan overfører man kontakter og andet fra ios 7 til ios 11. Altså fra en gammel iPhone 5 til en ny IPhone 7 ?

    • MortenBallePetersen

      Hej Jette. Det skulle være nemt nok. Du skal bare lave en sikkerhedskopi af din gamle iPhone 5, enten gennem iTunes eller iCloud så skulle du gerne når du starter din nye iPhone 7 op få muligheden for at vælge imellem om du vil starte den som en ny frisk iPhone, eller gendanne den fra en sikkerhedskopi. Der vælger du så at starte den med den sikkerhedskopi du lige har lavet. Det skulle gerne kopiere alle kontakter og det meste andet over. Der kan være nogle få apps der måske ikke virker på iOS 11 hvis de ikke er blevet opdateret i lang tid. Men ellers skulle det være rimeligt nemt.

Leave a Reply