Apple Briller kan måske allerede komme i år

Et vildt gæt på hvordan Apples nye briller kommer til at se ud.
Et vildt gæt på hvordan Apples nye briller kommer til at se ud.

Der har været rygter om at Apple vil komme med deres modsvar til Google Glasses et tidspunkt næste år, altså i 2018. Men en velkendt blogger Robert Scoble har på Facebook i dag skrevet at Apple har indgået et partnerskab med den tyske optik specialist Carl Zeiss, om at udvikle Apples nye digitale briller. Brillerne skal virke på den måde at de forstærker virkeligheden. Altså kan de komme op med informationer om de ting man ser på. Ikke bare vise videoer fra Youtube eller andet. Men interagere med de omgivelser man har omkring sig, og give nyttige informationer til brugeren af brillerne.

Ikke bekræftet officielt

Som med de fleste rygter, så er der ikke bekræftet noget officielt om samarbejdet. Men det menes at Apple allerede har været i snak, med flere forskellige potentielle leverandører til dele til deres nye briller. Robert Scoble mener at vide at en Zeiss ansat har bekræftet samarbejdet mellem Apple og Carl Zeiss, under et hurtigt interview ved en elektronikmesse i Nevada sidste uge, kaldet Consumer Electronics Show in Las Vegas.

Scoble skriver i sin post på Facebook at “En Zeiss ansat bekræftede rygterne om at Apple og Carl Zeiss AG arbejder på et let par “forstærket virkelighed” briller, der måske bliver introducerer i år (Jeg troede det var næste år, men nu hvor jeg så det tror jeg på det sker i år)”

En anden indikation på at Carl Zeiss arbejder på et par af disse “forstærket virkelighed” briller er at deres stand på messen var i afdelingen for “forstærket virkelighed”, men de viste ikke noget frem der havde med det at gøre på standen.

Måske allerede med iPhone 8

Det er muligt at brillerne måske allerede kan komme sammen med iPhone 8. Rygterne mener nemlig at vide at iPhone 8, som sandsynligvis kommer i september 2017, får en eller anden form for “forstærket virkelighed” feature bygget ind i kamera appen.

Apples CEO, Tim Cook, har også flere gange i interviews udtalt sig om sin interesse for “forstærket virkelighed” eller AR som forkortelsen er på engelsk. Han har tidligere sagt at Apple er “high” på AR i det lange løb, da teknologien kan være meget gennemgribende.

Hvad mener du?

Skal du have dig sådan et par briller hvis Apple kan lave noget der ser ordentligt ud, eller er det stadig noget der hører til et godt stykke ude i fremtiden?

Se også

iOS 10.1.1 Softwareopdatering

iOS 10.1.1: Her er ændringerne

Apple har opdateret deres seneste udgave af iOS, iOS 10.1 til iOS 10.1.1. Det er …

Leave a Reply