WWDC 2015: Hvad er det? Hvornår er det? Hvad nyt kommer der?

WWDC 2015 er en årlig begivenhed afholdt af Apple i Moscone West i San Francisco, Californien. WWDC er en forkortelse for Worldwide Developers Conference. I år 2015 vil konferencen blive holdt fra 8-12. juni. Konferencen bliver normalt indledt af et Keynote fra Apple, hvor de fortæller de største nyheder for ugen.

I de sidste mange år har Apple annonceret nye udgaver af iOS og OS X. Sidste år var det Apple Watch der stjal billedet. I år forventes det at der vil være nogenlunde samme nyheder som sidste år. Altså en ny udgave ad iOS og OS X, og så muligvis noget nyt om Apple TV, der måske kommer til at kunne køre 3. parts apps.

Forventede produkt annonceinger

Som skrevet ovenfor bruger Apple ofte WWDC til at vise deres nye versioner af iOS og OS X frem, så udviklerne får lidt tid til at vende sig til ændringerne i de nye versioner af de forskellige styresystemer, som for det meste bliver tilgængelige for offentligheden i løbet af efteråret. I 2015 forventes det at Apple kommer med både OS X 10.11 og iOS 9.

IOS 9

Der er ikke så mange nyheder om iOS 9 endnu. Men det forventes at det ikke er en opdatering der vil bringe en stor mængde nye funktioner, men nærmere en opdatering der får finpudset de forskellige ting der allerede findes i iOS 8. Men mon ikke Apple nok skal snige et par enkelte overraskelser ind også.

Ny musik streaming tjeneste

Ifølfe rygterne vil Apple annoncere deres nye musik streaming tjeneste til WWDC 2015. Det forventes at det vil være en nydesignet udgave af Beats Music service, som sandsynligvis vil være indbygget i iTunes. De første rygter gik på at den nye service måske ville komme til at koste så lidt som $7.99, men nu lyder det til at prisen nærmere bliver $9.99, som er samme pris som de fleste andre musik streaming tjenester.

Ny TV service

Ifølge Wall Street Journal skulle Apple arbejde på en ny TV streaming tjeneste, som muligvis kunne blive vist frem til WWDC 2015. Det forlyder at Apple skulle slå sig sammen med en del forskellige selskaber for at få noget godt indhold til tjenesten. Blandt de udvalgte skulle være ABC, CBS og Fox. Servicen skulle tilbyde omkring 25 forskellige kanaler, og kunne fås for mellem $30 og $40. Det vil sikkert ikke være noget vi kan benytte os af i Danmark, medmindre man benytter sig af en af de forskellige VPN servicer der er.

Ny udgave af Apple TV, som en Set-top box

Ud over den nye TV streaming tjeneste skulle Apple efter rygterne være klar med en længeventet opdatering af deres Apple TV. Det skulle være en STOR opdatering af den nuværende model, som både indeholder Siri og en App Store, hvor det vil være muligt at downloade spil og apps.

Det nye Apple TV skulle have Apples A8 chip, samt en “dramatisk forøgelse” af den indbyggede hukommelse. Ved hjælp af Siri vil det nye Apple TV også have mulighed for at kontrollere de forskellige HomeKit produkter ved hjælp af stemmekontrol.

Se også

iOS 8.1.3 er lige på trapperne, og iOS 9 testes allerede

Ifølge Macworld og iDB ser de allerede nu en del trafik fra enheder der kører …

Leave a Reply