Apple TV får måske ny fjernbetjenings app

Apple har for nyligt søgt om et patent, der afslører at de arbejder på at forbedre den måde Apple TV, iTunes og iOS kommunikerer med hinanden. Den nyligt offentligtgjorte patent ansøgning, der hedder “Browsing remote content using a native user interface,” viser hvordan en skærm fx på din iPhone vil virke som 2. skærm til Apple TV, hvor man så har mulighed for at vælge film eller andet man vil se, inden man giver Apple TV besked om at gå i gang med at spille det.

tv_remote_guis_patent

En mobil enhed, og en computer hvor du har mulighed for at vælge indhold, før du afspiller det på dit Apple TV

Denne nye metode til at vælge hvilket indhold du vil se på dit Apple TV er et skridt væk fra den måde Apple lader dig vælge indhold nu. Som det er nu bruger du enten din fjernbetjening, eller en app på din iOS enhed til at vælge imellem menuer du kan se direkte på dit Apple TV. Med denne nye metode skal du ikke længere vælge imellem menuer på dit Apple TV, men du har i stedet mulighed for at udvælge det indhold du vil se på dit Apple TV direkte på din iOS enhed, eller måske i iTunes, inden du giver Apple TV besked om hvad der skal afspilles. Lidt ligesom hvis du bruger AirPlay til at spille indhold på dit Apple TV nu.

Andre oplysninger man kan finde i patent ansøgningen, viser at iOS enheder måske kommer til at kunne søge på nettet efter information, som fx hvilke skuespillere der medvirker i den film man sidder og ser, og så vælge at man vil se de oplysninger på den store skærm der er tilsluttet Apple TV’et.

Der går også rygter om at Apple arbejder på et nyt Apple TV, der nok bliver tilgængeligt engang i 2015. Efter rygterne så skulle Apple arbejde på at få nogle aftaler i hus med kabel tv selskaberne i USA, for at få adgang til direkte og on-demand indhold fra de forskellige selskaber, men et kommer ind i en del forskellige problemer med at få styr på disse aftaler.

Det nye Apple TV kommer måske til at have en App Store, Siri og en del andre ting. Det vides ikke om der måske vil være en tv-tuner i maskinen, så man på den måde har mulighed for at se direkte tv igennem dit Apple TV, eller om det måske bare bliver en opdatering til det Apple TV vi allerede har i dag.

Det at Apple søger om et patent som dette behøver ikke at betyde det store, der bliver søgt om mange forskellige patenter der aldrig bliver til noget. Men det kan alligevel være med til at give lidt indblik i hvad Apple’s planer er for fremtiden, om de så bliver til noget eller ej.

Hvad kunne du godt tænke dig der kommer af nye funktioner i det nye Apple TV? Lad os høre din mening i kommentarerne herunder.

Se også

Hvad nu hvis de nye iPads fik samme design som iPhone 6

Som vi allerede ved, så holder Apple event på torsdag den 16. oktober. Der forventes …

Leave a Reply